Magánkórház lehet a Schöpf-Méreiből

2007.02.28. 17:29
A bezárásra ítélt Schöpf-Mérei Kórház magánkórházként működhet tovább, ha az intézmény menedzsmentje megfelelő tervekkel meggyőzi erről a fővárost. A koraszülött osztályt egy másik kórházba helyeznék át.

A főváros egészségügyi szakpolitikusai arról tárgyalnak a Schöpf-Mérei Kórház menedzsmentjével, hogyan lehet magánkórházzá alakítani az intézményt - mondta Demszky Gábor szerdán egy sajtótájékoztatón, tudósít az Infórádió.

A kórház ugyanis a kórházi struktúra átalakítási tervek szerint megszűnne, azaz nem kapna támogatást az Országos Egészségügyi Pénztártól. Ezért a Schöpf-Mérei vezetése egy olyan koncepción dolgozik, amely szerint az intézmény saját bevételeiből tartaná el magát, azaz megmaradna és fizetőssé válna a szülészet és a nőgyógyászat, de más kórházba helyeznék például a koraszülött részleget.

Demszky Gábor elmondta, hogy ha a menedzsment egy megalapozott javaslatot tesz le az asztalra, akkor az ingatlant a főváros bérleményként az intézmény rendelkezésére bocsájtja. A kórház bezárása ítéltetett az egészségügyi reform részeként.