Egy százalékon áll az SZDSZ

2007.10.26. 17:32
A Tárki közvélemény-kutatása szerint a biztos pártválasztók 66 százaléka szavazna a Fideszre, és 25 százaléka az MSZP-re. Az MDF éppen a parlamenti küszöb alatt áll, az SZDSZ támogatottsága pedig 1 százalékos.

A Tárki október első két hetében végzett közvélemény-kutatása szerint jelentős előnnyel győzne a Fidesz, ha most tartanák a választásokat. A részvétel ugyanakkor meglehetősen alacsony, mindössze 53 százalékos lenne.

A részvételüket biztosra ígérő választók közül 66 százalék szavazna az ellenzéki Fideszre. A kormányzó MSZP a voksok 25 százalékát kapná. A Tárki felmérése szerint a többi párt nem jutna be a parlamentbe. Az ellenzéki MDF-t a pártot választók 4 százaléka támogatja. A parlamentbe jutás küszöbe 5 százalék. A kormányon lévő SZDSZ támogatottsága csupán 1 százalékos országosan is, és a magukat biztos szavazóknak mondók között is. Ennyire alacsony SZDSZ-támogatottságot még nem mértek. Ahhoz, hogy egy párt állami támogatást kapjon, legalább 1 százalékot kell elérnie a választásokon.