Széchenyi Terv után Szent István terv?

2002.09.21. 11:16
Tudósokat kért fel Orbán Viktor, hogy a Széchenyi Terv után dolgozzák ki a Szent István fejlesztési tervet. A volt miniszterelnök szerint az új tervből kiolvasható lesz: a polgári oldal milyen jövőt szán Magyarországnak az elkövetkezendő 10-15 évben.
Szent István fejlesztési terv kidolgozására kéri a Professzorok Batthyányi Körét Orbán Viktor a hét végén. Ezt az ex-kormányfő pénteken este az Info Rádió Aréna című műsorában jelentette be. Elmondta: a tervből kiolvasható lesz, hogy a polgári oldal szerint milyen pályán kellene és lehetne haladnia Magyarországnak a következő 10-15 évben.

Orbán nem mondottt le a saját tévéről

Orbán Viktor közölte, hogy néhány napon belül az Országgyűlés elé terjesztik a Fidesz médiatörvényt módosító javaslatát, amely egy külön polgári értékrendű televíziós csatorna megteremtését célozza. Mint szavaiból kiderült, a javaslat alapján a Magyar Televízió csatornája baloldali, a másik polgári értékrendű lenne, mindkettő földi sugárzású, könnyen elérhető és a reklámoktól mentes.

A volt kormányfő kiszorítja a magasabb béremelést

Orbán Viktor szólt arról, hogy a Fidesz minden eszközt, "jelentős parlamenti befolyását és a közvéleményben meglévő erős pozícióit" is felhasználja, hogy a kormányt az ország jó uniós csatlakozása irányába terelje, szorítsa. Úgy vélte, hogy a kormány az agrár- és a vállalkozási támogatásokat, sőt a jelentősebb béremeléseket is megadja majd. Ha nem adja, akkor ki fogjuk szorítani belőle, mert erre az alkotmányos lehetőségünk és az erőnk is megvan - szögezte le. Mint mondta: ha szükséges a Fidesz "erőt is tud tenni" javaslatai mögé.