Jakupcsek nem lesz kormányszóvivő

2004.10.04. 20:27
A tv2 sztárja az Indexnek megerősítette a Hír Tv információját, hogy felkérték kormányszóvivőnek, de mint közölte, nemet mondott az ajánlatra. A Hír TV szerint Gyurcsány két feltételhez köti a poszt betöltését: újságíró legyen és nő.
A Hír TV MSZP-közeli forrásból úgy értesült, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfőnek három, a kormányszóvivői posztra kiszemelt jelöltje is nemet mondott. Nem vállalta a megbízást Mélykuti Ilona tévés, de elutasította a felkérést László Boglár, a Magyar Fejlesztési Bank szóvivője is. Jakupcsek Gabriella, a tv2 műsorvezetője - aki jelenleg a Multimilliomost vezeti - sem vállalta, hogy a Gyurcsány-kormány szóvivője legyen.

Jakupcsek az Indexnek megerősítve a felkérés tényét, közölte, nemet mondott az ajánlatra. A Hír TV úgy tudja: a miniszterelnöknek két fontos kitétele volt a kormányszóvivő személyével kapcsolatban: nő legyen és újságíró. Mint ismert Gyurcsány Ferenc kormányának bemutatásakor arra a felvetésre, ki lesz az új kormányszóvivő, úgy válaszolt: időben megfogják tudni.

A kormányülések időpontja nem változott az új felállásban sem, így legkésőbb szerdán kiderül, ki az az újságíró, aki az elkövetkezendő húsz hónapban a kormányszóvivői feladatokat ellátja. A Medgyessy-kabinetnek két szóvivője volt, a hétfőn politikai államtitkárrá kinevezett Gál J. Zoltánt augusztus elején menesztette a kormányfő, alig egy hónapig tölthette be a posztot Gál addigi helyettese, Gulyás Erika, aki az új kormány felállásával megvált hivatalától.