Az MTV elégedett Tornóczkyval: folytatják a T-Aktákat

2003.10.21. 13:22
Elégedett a T-Akták 784 000-es nézettségével a Magyar Televízió, így Medgyessy Péter miniszterelnök nevelt lánya folytathatja műsorát, jóllehet a produkció igen kemény kritikákat kapott. Tornóczky következő dokumentarista munkáját egy cigánytelepen forgathatja, a továbbiakról azonban nincsen döntés. Igaz pontosan ezt nyilatkozták az első adást megelőzően is a produkcióról.
A lesújtó kritikák ellenére lesz újabb része a miniszterelnök nevelt lánya által készített T-Aktáknak. Tornóczky Anita a női börtönben készült főműsoridős riport után egy roma életközösséget kíván bemutatni a köztévé nézőinek.

A fogadtatás dönt

Ha sikeres lesz Tornóczky Anita T-Akták című műsora, bizonyosan lesz folytatása a produkciónak - nyilatkozta az Indexnek korábban Csorba Mária, a Magyar Televízió sajtóreferense. Ugyan már az első, a kalocsai riportfilm adásba kerülése előtt voltak olyan hírek, miszerint a műsor fogadtatásától függetlenül lesz folytatása a produkciónak, mert már több részt leforgatott a stáb, ezt az információt azonban cáfolták a tévé illetékesei. Az Index kérdésére röviddel az első adást megelőzően maga Tornóczky Anita is úgy nyilatkozott, hogy nincs semmilyen szerződés további "aktákról".

Kifejezetten jó szint

Csorba Mária, az Indexnek most azt nyilatkozta: a műsor 16,8 százalékos közönségaránya és 784 000-es nézettsége megfelelt az elvárásoknak, sőt a köztévénél ez a szint kifejezetten jónak számít. A szóvivő szerint biztos, hogy lesz újra T-Akták: Tornóczky ezúttal egy cigány putriban forgat majd riportfilmet. A sajtóreferens ugyanakkor ismét cáfolta azt az információt, hogy a sorozat nyolc része biztosan lemegy majd az MTV-n. Mint mondta: a folytatásról most is a következő műsor dönt majd.