Kétszázmilliós kárt okoztak az október 23-ai zavargások

2006.10.24. 04:04
Egy Combino villamost is megrongáltak hétfő este. A Fővárosi Védelmi Bizottság szerint reggelre helyreállhat a közlekedés. A főpolgármester arra kéri a budapestieket, hogy aki teheti, korábban induljon el a munkahelyére.

A zavargások miatt bekövetkezett károk nagyságrendje közel 200 millió forintra tehető - közölt a Fővárosi Védelmi Bizottság keddre virradóan az MTI-vel.

A bizottság ülésén elhangzott, hogy hajnalban még fennakadások lehetnek a fővárosi közlekedésben, ezért a főpolgármester arra kéri a budapestieket, hogy aki teheti, korábban induljon el a munkahelyére, valamint arra, hogy amennyiben lehetséges a metrót, a villamosokat, illetve a HÉV-t használják - olvasható a közleményben, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája juttatott el az MTI-nek.

A tájékoztatás szerint egy Combino villamos is megsérült hétfő éjszaka, a károk nagyságrendje közel 200 millió forintra tehető.

A védelmi bizottság közleménye szerint a Fővárosi Önkormányzat és a fővárosi intézmények mindent megtesznek azért, hogy a lehető leghamarabb normalizálódjon a helyzet a városban.

A közterület-fenntartók amint a BRFK engedélyezi, megkezdik az érintett utcák kitakarítását. A Fővárosi Polgári Védelem is készenlétben áll, mintegy ezer rendőrnek biztosítanak takarót, sátrat és ellátást.

A fővárosi kórházakba eddig közel száz sérültet szállítottak be, 15 súlyosabb sérültet ápolnak - olvasható a közleményben.

A közlés szerint a honvédség reggelre elszállítja azt a harckocsit, amit a tüntetők beindítottak és jelenleg útakadályt képez.

Demszky Gábor által október 23-án 23 órára összehívott bizottsági ülésen részt vettek többek között a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat, az Fővárosi Közterület-fenntartó ZRt., a Fővárosi Polgári Védelem, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság és a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. képviselői.