Zsúfolt MÁV vonatok a HÉV vonalán

2008.06.23. 18:11
Bonyodalmakkal indult a BKV síneken közlekedő MÁV vonatok bemutatkozása, már a városon kívül megteltek a szerelvények. Az ok: négy vonatról lemaradt a fele kocsi.

A MÁV-Start az Indexet úgy tájékoztatta, hogy azért alakult ki hétfőn zsúfoltság, mert négy vonat esetében technikai okok miatt csak egy egységgel közlekedtek a szerelvények kettő helyett.

A tájékoztatás szerint 2008. június 23-án reggel az Esztergom-Budapest vasútvonalon a menetrendben előre meghirdetett Desiro típusú vonatok közlekedtek, melyek között négy vonat (az Esztergomból 4 óra 13 perckor, 4 óra 55 perckor, 6 óra 05 perckor valamint 6 óra 37 perckor induló) esetében technikai okok miatt csak egy kocsival tudtak közlekedni a szerelvények.

A műszaki hibák helyreállítása után a vonatok ismét dupla egységgel közlekednek. A kellemetlenségek miatt a társaság az utasok elnézését kéri.

Az Esztergom irányából érkező elővárosi vonatok a BKV és a MÁV megállapodása alapján a szentendrei HÉV vonalán közlekednek, mert az Újpesti vasúti Duna-hidat (Északi vasúti összekötő hidat) felújítják, ezért a szerelvények nem tudnak eljutni a Nyugati pályaudvarra.