Majdnem szétszedték Gyurcsányt a nyugdíjasok

2006.02.26. 17:14
Hosszú távra szóló programot hirdetett az MSZP. A Syma-csarnokban tizenkilenc megye és Budapest szocialista vezetői a részletekkel ismertették meg szimpatizánsaikat. A jobb megértéshez vizuális effektekkel sokkolták a nyugdíjasokat, akiknek pedig csak székekre lett volna szükségük.

Tíz évvel ezelőtt még progresszívnak és fiatalosanak számító fénykekkel, és effektekkel illusztrálva mutatta be Gyurcsány Ferenc kormányfő és Hiller István pártelnök mindazt, amit az MSZP a következő tíz évre ígér az országnak.

Klikkk a képre!
Tizenkilenc megye koncepció nélkül egymás után felállított standjain vibráló fények kacsáznak. Gyurcsány mindegyik standnál rövid beszédet mond, majd átadja a szót és a mikrofont a megye szocialista vezetőjének illetve MSZP-s hírességének.

Klikkk a képre!
A magabiztosnak látszó Gyurcsány lazaságát utánozni képtelen szocialisták annyira felajzották a kormányfőt, hogy egy idő után a fotósokat inzultálni, és lökdösni kezdte, azzal a megjegyzéssel kísérve tettét, hogy most fontosabb dolgok is vannak. Fotósunk megérintését ezúton is hálásan köszönjük, viszont nem értjük, hogy ha feleslegesnek tartották a jelenlétüket, akkor az eseményre miért hívták meg őket.

Klikkk a képre!
Gyurcsány Ferenc hátára narancsos pulóver simult és fonta körbe vállát. A miniszterelnök sem tudott mit kezdeni a ruhadarabbal, és a válláról hol lekapta, hol magára húzta azt, amely egy idő után a szimpatizánsok között is vita tárgya lett. Egy idős néni például azt firtatta, hogy miért pont narancssárga? A kormányfő szerint azért, hogy lássák, ő nem fél.

Klikkk a képre!
Nekünk már Gyurcsány Blairrel kialakult bensőséges kapcsolata is gyanús volt, de ez a hanyagság és kéj, amelyet a kormányfő és pulóverének együttese magából sugárzott, férfiak közötti fizikai és lelki barátság ősi rítusán egymáshoz érő testek látványát juttatta eszünke.

Klikkk a képre!
Éppen Hiller Istvánnal beszélgettünk, mikor idős asszonyok rontottak a pártelnökre, és egy borítékot bíztak rá azzal, hogy "Ildikónak" legyen kedves és adja át. A pártelnök - mi mást tehetett volna - ezt is megígérte, de a hála helyett egyszerre csak őszinte kritikát kapott. Az idős asszonyok, akik javarészt kitették a látogatókat, azt hánytorgatták fel Hillernek, hogy sehol egy szék, amire a fájós lábak tulajdonosai ülni tudnának.

Klikkk a képre!
Valóban, szék sehol, de az MSZP nem is kávéházat, hanem lendületes cserélődő közönséget várt a rendezvényre. Ezt onnan tudjuk, hogy a kormányfő a látvánnyal jóllakott látogatókat többször is távozásra szólította fel.

Klikkk a képre!
Hogy mi volt a rendezők alapkoncepciója, az most még nem világos. Ha a színekkel az amfetamint használó kisebbség meghódítása volt a cél, akkor ugyan megközelítették az évszázadot, de elnézték a napot, azok most éppen regenerálódnak. Az idős nénik beszélgetéseiből pedig azt lehetett elcsípni, hogy "bensőségesebb" eseményre számítottak.

Klikkk a képre!
A kormányfőt nem lehetett nem megérinteni, és a legleleményesebbje kormányfői bőrhámdarabkákkal lehetett gazdagabb. A miniszterelnök ha tehette volna, mindenkit magához ölel.