Vagyonzárolások a Kulcsár-ügyben

2005.06.01. 07:37
Zárolta huszonnégy cég, huszonegy magánszemély és két ügyvédi iroda vagyonának egy részét, vagy egészét a Pesti Központi kerületi Bíróság nem jogerős végzésével. Az összességében több milliárdra rúgó zárolások Kulcsár több egykori VIP-ügyfelét is érinti. A Magyar Nemzet szerint zárolták többek között Forró Tamás cégének vagyonát, illetve Pintér Dezső ex-TV2-elnök munkatársának vagyonát is.

Május 5-én kelt nem jogerős végzésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság együttesen több milliárd forint erejéig zároltatta Kulcsár Attila 47 ügyfelének és partnerének (magyarországi és külföldi bejegyzésű társaságok, ügyvédi irodák és 21 magánszemély) vagyonát, számolt be a hírről a szerdai Népszabadság.

Részleges és teljes vagyonzárolások

A lap szerint az érintettek között megtalálhatók a milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker egyes VIP ügyfelei és az elsikkasztott milliárdok tisztára mosásába bevont társaságok egyaránt. A hónapok óta ismeretlen helyen tartózkodó, elfogatóparancs hatálya alatt álló Schönthal Henrik esetében a bíróság a vállalkozó teljes vagyonának zár alá vételét rendelte el. Zároltatta a bíróság a Britton Capital Consulting Kft., a Kartonpack Rt. a Novoprint Rt., és a BR Immobilla Kft. teljes vagyonát is. A végzés nem jogerős, az érintettek többsége fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

A Magyar Nemzet szerint a bíróság zárolta az Eurocom Hungary Kft. 270 millió forintját is. A lap szerint a cég Pintér Dezsőhöz, a TV2 volt elnökének személyéhez köthető, mivel a társaság ügyvezetője és tulajdonosa Pintér munkatársa, Könnyű Attila. Zárolta a bíróság Forró Tamás családi vállalkozása, a Tízezer Kft. 147,6 millióját is. A Magyar Nemzet szerint zárolták a Czeglédi és Társai Ügyvédi Iroda vagyonának egy részét is.

Zár alatt Kónya kilencmilliója is

Czeglédi László, aki az MTV Közalapítvány kuratóriumát is irányítja a lapnak azt nyilatkozta: "Van egy nem jogerős végzés arról, hogy húszmilliós összeget szeretnének lefoglalni, de ez a pénz már nincs a számlánkon". Czeglédi szerint az összeg egy cégeladásból származott, a szerzúdést az iroda egyik munkatársa kötötte és a pénz nyolc napig volt a számlájukon, majd az eladónak továbbították azt. Czeglédi leszögezte, hogy ügyfelüknek nem volt köze K&H-ügyhöz. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy zárolták Kónya Imre egykori MDF-es belügyminiszter 9 millió forintját, valamint a Mercedes Benz Kft-nél egy személyautó ára erejéig történt intézkedés, miután a cégtől Schöntal Henrik korábban vett egy autót a cégtől.