Szerdán zárul az MTV vizsgálata a népszavazási műsorról

MTI
2004.12.10. 16:44
Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöke pénteken elnézést kért azoktól, akiket sértett a közszolgálati médium vasárnapi népszavazási műsora. "A kuratórium és a magam nevében mindenkitől elnézést kérek, akit ez az este, ez a közvetítés sértett, és úgy gondolja, hogy nem volt méltó az eseményhez" - mondta Czeglédi László . Czeglédi László "erősnek" nevezte, és nem értett egyet Kuncze Gábor SZDSZ-elnök azon véleményével, hogy az MTV közszolgálatiságból megbukott, amiért nem tájékoztatta időben nézőit a referendum eredményéről.

A kuratóriumi elnökség véleményét összegezve ugyanakkor úgy fogalmazott: "nem volt szerencsés ez a közvetítés". Az elnökség tagjai több kritikát is megfogalmaztak, amelyekre választ várnak. Czeglédi László elmondta, hogy a kuratóriumnak nem volt közvetlen ráhatása a műsorra, de meggyőződése, hogy "a televízió munkatársai sem ezt akarták". Kifejtette: külön sajtótájékoztatón számolnak be arról a vizsgálatról, amelyet az MTV Rt. elnöke indított az ügyben a kuratóriumi elnökség felkérésére.

A kuratórium elnöke szerint a pontos okok meghatározására nemcsak a felelősség megállapítása miatt, hanem azért is szükség van, hogy a jövőben ilyen eset ne fordulhasson elő. Zimmerné Holub Katalin, az MTV szóvivője elmondta: a köztelevízió jövő szerdán tájékoztat a vizsgálat eredményéről.