Bukóablakon esett ki az ötödikről

2005.03.16. 13:26
Hatalmas puffanás riasztotta fel egy belvárosi szálloda vendégeit szerda hajnalban, miután egy német vendég eddig ismeretlen okokból kizuhant az ötödik emeleti szobájából, aminek ablakán elméletileg nem fért volna ki.

Kizuhant egy budapesti szálloda ötödik emeleti szobájából egy német állampolgárságú férfi szerdán hajnali két órakor, a férfi nem élte túl az esést, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az egy osztrák szállodalánchoz tartozó K+K Hotel Opera igazgatója, Kopócsy Andrea számolt be az Indexnek az éjszakai baleset körülményeiről.

Az éjszakai portás hajnalban egy hatalmas puffanásra lett figyelmes, majd bejárva a szállodát, egy testet vett észre a murvával borított belső udvaron. A férfi ekkor már nem élt.

Túlbiztosították

Az igazgató elmondta, a vendég nem eshetett ki csak úgy, mivel olyan szobában lakott, aminek bukóablakát csak résnyire lehet kinyitni, ahhoz, hogy egy ember kiférjen rajta, ki kellett feszegetni.

"Bár nincs ilyen előírás a szállodákra vonatkozóan, egy tavalyi felülvizsgálat során a biztonság növelése érdekében bukóablakokat szereltük föl. Mi úgy érezzük, minden megtettünk" - nyilatkozta Kopócsy Andrea, aki nem zárta ki, hogy esetleg a hozzátartozók kártérítési igénnyel lépjenek fel, mert ezt "egy szálloda esetében sosem lehet kizárni".

Egyedül volt

A vendég vélhetően egyedül tartózkodott a szobában, legalábbis a hotel kameráinak tanúsága szerint este egyedül ment be szobájába, és nem fogadott látogatót, mondta el Kopócsy. Az igazgató elmondása szerint a rendőrség egyelőre semmit nem zárt ki, akár egy hirtelen rosszullét is okozhatta a szerencsétlenséget.

A vendégeket megrázta az eset, többen felébredtek a zajra, és a német férfi szobája alatt lakó vendégek átköltöztetésüket kérték a személyzettől. A szálloda egyébként jó kihasználtságú, forgalmas helynek számít.

A rendőrség szakértői csütörtökön vizsgálják át a helyszínt.