Autójával csúszott a horgász a tóba

2004.05.12. 17:47
Több órás búvármunkával sikerült csak megtalálni egy autójával együtt, vélhetően szerdán este vízbe fúlt horgászt. A pecás eltűnéséről és a vízbe tartó keréknyomokról lakossági bejelentésből tájékozódtak a rendőrök.
Autójával a Füzesabony határában lévő bányatóba csúszott, és a vízbe fulladt szerdán egy helyi horgász - tájékoztatta az MTI-t a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A járművet, illetve a férfi holttestét speciális mentők és búvárok segítségével találták meg, a kocsit tűzoltóautóval csörlőzték ki a partra - közölte Varga Tamás.

Mint elmondta, szerdán reggel bejelentés érkezett a füzesabonyi rendőrkapitányságra, miszerint egy férfi este elindult horgászni, és azóta sem tért haza. A bejelentő azt is közölte, hogy egy autónak a tóba vezető csúszásnyomát fedezte fel a horgász kedvenc partszakaszán.

A rendőrség értesítette a tűzoltókat, akik három szerkocsival siettek a helyszínre, illetve a tóhoz érkeztek a miskolci Spider, a hevesi Szikla és a szolnoki Élvonal speciális mentőegységek búvárai is.

A békaemberek végül, több órányi kutatás után, a parttól, mintegy 10 méterre fedezték fel az autót a víz alatt, benne a horgász holttestével. A történtek pontos kiderítése érdekében államigazgatási eljárást indított a füzesabonyi rendőrkapitányság.