Keresztrefeszítették a 23 éves apácát

2005.06.16. 21:31
Valószínűleg pszichikai betegségben szenvedett az a 23 éves román apáca, akiből keresztrefeszítéssel próbálták kiűzni az ördögöt egy Tanacuban lévő kolostorban. A lány három napig volt kikötözve, amikor meghalt, a zárdafőnök szerint helyesen, az ördögűzés szabályai szerint jártak el.

Lánccal keresztre feszítettek, éheztettek, és halálra kínoztak egy fiatal apácát a romániai Tanacuban lévő egyik kolostorban, így akarva kiűzni belőle az ördögöt.

A hírt csütörtökön közölte a Mediafax román hírügynökség,beszámolva arról, hogy a moldovai településen lévő kolostorban szerdán este meghalt egy fiatal apáca, a 23 esztendős Maricica Irina Cornici. Az üggyel kapcsolatban a helyi hatóságok már vizsgálatot indítottak, ugyanezt teszi most Husi városának ortodox püspöki hivatala is.

Mint arról a román patriarkátus szóvivője, Costel Stoica tájékoztatta a hírügynökséget, Irina három hónappal ezelőtt jelent meg a kolostorban, hogy meglátogassa ott szolgáló barátnőjét. Ez utóbbi meggyőzte őt arról, hogy maradjon ott, a fiatal apáca rá is állt a dologra. Egy aradi árvaházból jött, és úgy gondolta, hogy ezen az új helyen nyugodtabb lesz majd az élete.

Egy hónappal később azonban rosszullétek kezdték őt környékezni, egyre gyakrabban lettek rohamai. A zárdafőnök biztos volt abban, hogy testét és lelkét "gonosz szellemek" vették birtokukba. Ezért határozott úgy az egyházi intézmény vezetője, hogy kiűzi Irina testéből az ördögöt.

Lelki szolgálat

A történet további részét már a rendőrség rekonstruálta. Eszerint a lányt a kolostorfőnök és négy apáca behurcolta egy külön helyiségbe. A rángatózó Irinát előbb spárgával megkötözték, de mivel így sem lehetett vele bírni, lánccal kötözték egy fakereszthez, száját pedig betömték egy törülközővel. Így maradt keresztre feszítve a hideg falak között, étlen-szomjan három napig. Azután kómába esett, és szívinfarktust kapott.

A kolostor főnöke továbbra is vallja, hogy a "lelki szolgálat" szempontjából helyesen járt el, mivel ki kellett űzni a gonoszt a lányból. Emiatt kellett szerinte három napon keresztül mindenfajta ördögűző szertartást végezni.

A helyi megyei orvosok szerint a fiatal apáca valóban pszichikai jellegű betegségben szenvedett. A rendőrség néhány napon belül a vizsgálatok alapján megindítja a büntetőeljárást.