Halálra verték a gázolót

2006.10.15. 19:42
Gyermekei szeme láttára lincseltek meg egy autóst Olaszliszkán. A sofőr elütött egy 8 éves gyereket, aki könnyebben sérült meg, de a helybélieket ez nem nyugtatta meg.

Halálra verték azt az autóst, aki vasárnap délután négy óra tájban elütött egy kisgyereket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, a gyerek egyébként csak könnyebben sérült meg.

Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjének közlése szerint a balesetet okozó sofőrt az autóból a helybéliek kirángatták, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette.

A szóvivő egyelőre többet nem tudott mondani az esetről, a rendőrség forrónyomos csoportja nyomoz.

Az Index egy helybelitől úgy értesült, a kislány könnyen sérült meg, amikor fejével leverte az autó visszapillantó tükrét. Forrásunk túlzónak találta a gázolás kifejezést, még féknyomokat sem látott a helyszínen. A kislányt megfigyelésre kórházba szálították.

A tiszaújvárosi sofőr egy Renault Thalia típusú autóval hajtott a Kossuth Lajos úton, amikor az autó elé lépett a kislány. Az autós, mivel megijedt, továbbhajtott, de a kislány két rokona utána sietett, kirángatták az autóból és a hátsó ülésen ülő két gyermeke szeme láttára verték agyon.

Informátrorunk szerint az eset tragikus, de nem előzmény nélküli: a Bodrogkeresztúrt és Sárospatakot összekötő Kossuth Lajos úton nincs járda, sem zebra, és sok a száguldozó.

Korábban egy ittas vezető halálra gázolt egy gyermeket, és két év börtönbüntetést kapott. Mint forrásunk elmondta, a tragikus eset hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen hangulat alakuljon ki az út mellett. "Sok hibás lehetett itt" - kommentálta az esetet.