Bíróság előtt a német kannibál

2003.12.03. 13:04
Szerdán kezdődött annak a német férfinak a bírósági tárgyalása, akit embertársának megevésével vádolnak. A 41 éves férfi videóra vett mindent, vallott, és bocsánatot kért. Védői szerint ugyanakkor nem gyilkosság történt, mivel az áldozat tisztában volt, mi fog vele történni, ráadásul saját péniszét még együtt fogyasztották el. Ha Armin Meiwes életfogytiglant kap, memoárírással akar foglalkozni.
A 41 éves számítástechnikus Armin Meiwest gyilkosság vádjával állították bíróság elé, annak ellenére, hogy áldozata állítólag önként vállalta sorsát, válaszolva egy internetes hirdetésre, és részt vállalva saját maga megevésében - írja a BBC.

Leölésre, fogyasztásra alkalmas férfit keresett

Tekintse meg képeinket!
A 2002 decemberében nyilvánosságra került hajmeresztő esetet videokameával rögzítették, a felvétel fő bizonyítékként szolgál.

Az eddigi ismeretek szerint - amelyeket Meiwes maga mesélt el nemrégiben egy interjúban - a német férfi az interneten tett közzé hirdetést 2002 márciusában, amiben egy "jó testfelépítésű férfit keresett leölés, és elfogyasztás céljára".

A 43 éves áldozat, Jürgen Brandes önként jelentkezett a hirdetésre.

Flambírozva

Meiwes az ellene indult eljárás során elmondta, Brandest hazavitte, közös megegyezéssel levágták péniszét, majd hirtelen kisütve elfogyasztották. Ezután Meiwes feldarabolta Brandest, és a mélyhütőben tárolta, hogy hónapokig lakmározzon belőle.

Az ügy felderítése azt követően indult meg, hogy egy osztrák diák feljelentést tett, miután rábukkant Meiwes hirdetésére - jelentette a CNN.

Gyilkosság vagy nem

A nyilvánvaló tények ellenére sem lesz egyszerű tárgyalása a tettét múlt héten megbánó első németországi kannibálnak, jelentette a BBC tudósítója. Németországban ugyanis nincs törvényi szabályozása a kannibalizmusnak, és mivel az áldozat önként jelentkezett - védekeznek Meiwes ügyvédei - gyilkosságról sem lehet szó.

A kannibál ügye már egy éve tartja lázban a németeket. Meiwes sosem tagadta tettét, ráadásul a nyilvánosság előtt cselekedett: nyilvános hirdetést adott fel, mozgóképre rögzítette a végzetes szeánszt, ami a médiának is kapóra jött.

Memoárjait fogja megírni

A BBC beszámolója szerint a nyilvánosság előtt zajló bírósági tárgyaláson az ominózus felvételek nem lesznek láthatóak.

Ha bűnösnek találják Meiwest, a bíróság életfogytiglani börtönbüntetést is kiszabhat rá, amelynek letöltését a kannibál saját bevallása szerint memoárjainak megírásával fog majd eltölteni.