Kirámolták Bajnai Gordon villáját

2006.11.27. 15:42
A betörők tutira mentek, nem volt otthon senki, amikor betörtek a fejlesztéspolitikai kormánybiztos XII. kerületi házába.

Betörők jártak Bajnai Gordon budai villájában, adta hírül a HavariaPress. A fejlesztéspolitikai kormánybiztos XII. kerületi házába vasárnap délután törtek be, a betörők minden jel szerint biztosra mentek, mert éppen senki nem volt otthon a Bajnai családból.

Az első családtagok este hét óra körül értek haza, és igencsak lesápadtak a látványtól mikor beléptek otthonukba. A betörők teljesen felforgatták lakást, a HavariaPress információi szerint értékes órákat, ékszereket, mobiltelefonokat, számítógépet, laptopot, illetve nagy mennyiségű eurót és forintot vittek el.

A riasztott és kiérkező rendőrök késő éjszakáig helyszíneltek a villában. A kerületi kapitányság nyomozuást indított az ügyben, a HavariaPress információi szerint hétfőn már tanúkat hallgattak meg a betörés körülményeiről. A BRFK-n egyelőre nem tudták megmondani, hogy az ellopott számítógépen voltak-e minősített adatok.

Bajnai közleménye

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos titkársága közölte: Bajnai Gordon házába 2006. november 26-án ismeretlen tettesek betörtek és onnan különböző használati- és értéktárgyakat, valamint készpénzt tulajdonítottak el. A kormánybiztos és családtagjai nem tartózkodtak otthonukban, személyi sérülés nem történt.

Az eltulajdonított tárgyak összértéke nem közelítette meg a kiemelt ügyek értékhatárát. Sem az eltulajdonított laptopon keresztül, sem egyéb formában a betörők nem jutottak kormányzati dokumentumok, vagy minősített iratok birtokába. Bajnai Gordon feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen, az ügyet ezzel lezártnak tekinti.