Súlyos balesetek a csúszós utakon

2004.01.06. 17:54
Két ember életét vesztette, amikor Fejér megyében két mentőautó karambolozott a jeges úton. Bács-Kiskunban kilencen sérültek a három kedd délelőtti karambolban.
Két halálos áldozata, és négy könnyebb sérültje van annak a balesetnek, amelyben két mentőautó karambolozott a 81-es főúton - tudta meg a HavariaPress. A baleset kedden délelőtt, kevéssel fél tíz után történt a Fejér megyei Fehérvárcsurgó térségében. A Vöröskereszt tulajdonában lévő Ford Transit Mór irányába tartott, amikor megcsúszott a jeges úton, és áttért a menetirány szerinti baloldalra. Szemből azonban épp akkor ért oda egy szabályosan haladó, Székesfehérvár felé tartó, betegszállító mentőautó, a két jármű így egymásnak rohant.

Tekintse meg képeinket!
Fotó: HavariaPress
A baleset következtében a betegszállító anyósülésén ülő 67 éves utas a helyszínen, egy 61 éves bodajki nő a kórházban vesztette életét. A baleset pontos körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Móri Rendőrkapitányság, különös tekintettel a felelősség kérdésére. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Bodajk belterületére terelik el.

Három baleset Bács-Kiskunban

A csúszós utak három balesetet okoztak Bács-Kiskun megyében kedden reggel; az egyikben kilencen megsérültek - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem. Egy mikrobusz és egy román rendszámú kisteherautó ütközött össze az E75-ös úton, a balesetben kilencen megsérültek - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem ügyeletese.

A sérültek közül négyet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk - mondta Disztl János százados, hozzátéve, hogy valamennyi sérültet kórházba szállították a mentők, kettőjük sérülése súlyos.

A városföldi vasúti átjárónál egy kisteherautó borult fel, a vezetőt a tűzoltók szabadították ki az autóból.

Ugyancsak az E75-ös úton egy személyautó csúszott az árokba, ennek a vezetőjét szintén a tűzoltók emelték ki - tette hozzá Disztl János. A közútkezelő kht. igazgatóhelyettese elmondta: Bács-Kiskunban valamennyi út járható, de az utak hókásásak, latyakosak, helyenként jégbordásak.

Az útviszonyokról és a várható időjárásról bővebben itt olvashat.