Húsz év egy zacskó marihuánáért

2005.05.27. 07:54
A 28 éves ausztrál nő 4,1 kilogramm marihuánát próbált Bali szigetére vinni. A szigorú indonéz törvények alapján akár halálra is ítélhették volna. Ügyvédei szerint a cuccot hordárok tették a csomagjába egy kábítószercsempész-akció keretében.
Húsz évi börtönre ítéltek egy ausztráliai nőt pénteken az indonéziai Bali szigetén kábítószer-csempészés vádjával.

A 27 éves Schapelle Corby ausztráliai kozmetikusnőt tavaly októberben tartóztatták le a híres turistaparadicsom repülőterén, miután csomagjában 4,1 kilogramm marihuánát találtak.

#alt#
Schapelle Corbyt
Corby kezdettől fogva ártatlanságát hangoztatta, azt állította, hogy a kábítószert tudtán kívül tették bele a táskájába. Ügyvédei szerint a drogot még Ausztráliában tették bele a csomagjába a hordárok egy kábítószercsempész-akció keretében.

Schapelle Corbyt a szigorú indonéz törvények alapján akár halálra is ítélhették volna. Az ügyészek életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérték.

Halálos bűn

Tavaly két thaiföldi és egy indiai állampolgárt ki is végeztek a délkelet-ázsiai országban a nemzetközi kegyelmi felhívások ellenére. Az ausztráliai közvélemény nagy része, amely élő televíziós adásban követhette a pert, ugyanakkor meg van győződve a fiatal nő ártatlanságáról. John Howard ausztráliai kormányfő viszont, bár megrendülését hangsúlyozta az üggyel kapcsolatban, arra szólította fel pénteken honfitársait, hogy fogadják el az ítéletet.