Még keresik a kecskeméti bankrablót

Egy 170-175 centiméter magas, símaszkos rablót keres a rendőrség, emiatt órákra lezárták a városból kivezető utakat. Még nem árulják el, mennyi pénzt vitt el a Bocskai utcai takarékszövetkezetből.

A rendőrség továbbra is keresi azt a férfit, aki kedden délelőtt 9.45-kor kirabolta Kecskeméten a Bocskai utcai takarékszövetkezetet, mondta kérdésünkre Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A város kivezető útjain elrendelt szigorú ellenőrzés nem hozott eredményt, délután 3 óra körül feloldották az útzárat.

A pénzintézet biztonsági kamerájának felvételeit még elemzik a rendőrök, ezt követően - várhatóan szerdán - közzéteszik a képeket. A szóvivő nem árulta el, mennyi pénzt vitt magával a rabló.

A körülbelül 170-175 centiméter magas férfi "fegyvernek látszó tárggyal" követelte a bevételt, amit az alkalmazottak átadtak neki. A támadó egy fehér reklámszatyorba tette a zsákmányt, majd gyalog elmenekült a helyszínről.

Legutóbb egy hete történt bankrablás a fővárosban. Az óbudai Flórián téri Erste bankfiókba ment be egy férfi, lefegyverezte a biztonsági őrt, és egy túszt is ejtett, akit később elengedett. Ezután bemenekült egy közeli panelházba, majd nyoma veszett.