Elfogták az MP3-lejátszóért gyilkoló lengyel fiút

2006.04.27. 17:37
Lengyelország északkeleti részén fogták el azt a 17 éves lengyel fiút, aki a gyanú szerint egy hasonló korú belga fiatalt ölt meg. Belgiumot megrázta a gyilkosság, a lengyel államfő részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

Elfogták csütörtökön Lengyelországban azt a 17 éves lengyel fiatalt, aki két héttel ezelőtt a brüsszeli főpályaudvaron társával megölt egy ugyanennyi idős belga fiút, miközben megpróbálta elvenni tőle MP3-lejátszóját.

A cinkost már elfogták

A gyilkosság első számú gyanúsítottját kora délután kerítették kézre Suwalkiban, Lengyelország északkeleti részén.

Az egész Belgiumot megrázó gyilkosság feltételezett tettesének cinkosa, egy 16 éves lengyel fiatal, aki családjával együtt illegálisan telepedett le a nyugat-európai országban, már hétfőn rendőrkézre került.

Belgium kéri a kiadatását

Az ügyben vezető politikusok is megszólaltak. Lech Kaczynski lengyel államfő szerdán levélben részvétét nyilvánította a megölt fiú, Joe Van Holsbeeck családjának, Kazimierz Marcinkiweicz lengyel miniszterelnök pedig telefonon biztosította Guy Verhofstadt belga kormányfőt arról, országa mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a bűntény feltárását.

A brüsszeli miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Verhofstadt már be is jelentette, hogy Belgium kérni fogja a feltételezett gyilkos kiadatását.