Elkékült szenátorjelölt

2002.10.04. 10:16
Montana választói a demokrata, republikánus és zöld jelöltek mellett akár a libertariánusok ezüstösen csillogó üzletemberét is választhatják. A kék bőrszínre váltott szabadelvű politikus antibiotikumhiánytól tartott, ezért kezdett ezüstoldatot inni. Állapota visszafordíthatatlan, de nem veszélyes.
Kékre változott Montana libertariánus szenátorjelöltjének bőrszíne, mert a szabadelvű politikus ezüstoldat fogyasztásával próbálta elkerülni a betegségeket. Stan Jones, a 63 éves üzleti tanácsadó és részmunkaidős főiskolai oktató 1999-ben kapott rá az ezüstoldatra, mert attól tartott, hogy az Y2K probléma miatti számítógépes zavarok antibiotikumhiányhoz vezethetnek.

Néhányan azt hiszik, élőhalott

Stan Jones
Napi fogyasztású gyógyszerét saját maga állította elő, ezüstrudakat oldott elektrolízissel egy pohár vízben. Bőrszíne egy évvel ezelőtt kezdett szürkéskékre változni. "Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogy tartós-e ez az elváltozás, néha még azt is, hogy nem haltam-e meg" - idézte a CNN a szenátorjelöltet. "Ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy csak a Halloweenre készülök".

Kuruzslás

Jones az elváltozás kezdete óta felhagyott az ezüstoldativással, az elváltozás azonban visszafordíthatatlan. A rendellenesség általában nem jelent súlyos egészségügyi kckázatot - írja a CNN. Az ezüstöt széles körben tartják antibakteriális hatásúnak és immunrendszer-erősítőnek, többek szerint azonban ez kuruzslás.