Meghalt egy rab a zalaegerszegi börtöntűzben

2003.11.27. 21:11
Füstmérgezés miatt vesztette életét a zalaegerszegi börtön egyik magánzárkájának lakója, amikor eddig ismeretlen okokból tűz ütött ki a zárkában. A tűzesetnek további három sérültje van, őket kórházban ápolják.
Életét vesztette egy rab, amikor tűz ütött ki a zalaegerszegi börtönben. A Büntetés-végrehajtási Intézet zalai komplexumában csütörtökön délután, eddig tisztázatlan körülmények között csaptak fel a lángok. A tüzet rövid idő alatt sikerült megfékezni, de az egyik rab életét már nem sikerült megmenteni, a férfi füstmérgezés következtében elhunyt.

Yazbekné Szabó Katalin, a büntetés-végrehajtás szóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy a tűz - amelynek okát egyelőre a tűzoltóság szakértői vizsgálják - délután negyed hatkor keletkezett az egyik egyszemélyes zárkában. A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és az intézmény alkalmazottaival közösen kezdték oltani a tüzet.

A fogvatartottakat közben a megfelelő biztonsági intézkedések mellett a börtönön belül biztonságos területre menekítették. Miután a lángokat sikeresen megfékezték, a rabok visszatérhettek a zárkákba. Az elhunyt rab családját az intézet értesítette. A tűzesetben további három rab is megsérült, őket a városi kórházba szállították, állapotuk kielégítő, nem életveszélyes. Az eset körülményeit a szakértők mellett az ügyészség is vizsgálja, de a helyszínre érkezett a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságáról egy vezetői bizottság is.