Az ORFK cáfolja, hogy elkapták Farkast

2002.07.23. 16:48
Az ORFK szóvivője cáfolta, hogy a móri bankrablással kapcsolatban körözött Farkas Róbertet kapták volna el hétfőn a rendőrség kommandósai. Garamvölgyi László szerint az sem igaz, hogy a móri ügy főnyomozója Pozsonyba utazott.
"Nem Farkas Róbertet fogták el a rendőrség kommandósai" - cáfolta kategorikusan az Indexnek a Blikk értesüléseit Garamvölgyi László, az ORFK sajtószóvivője.

Minden fajsúlyosabb személyt ellenőriznek

A lap keddi számában arról írt, hogy információik szerint Farkas Róbertet, a móri mészárlással összefüggésbe hozott férfit kapták el hétfőn. "Tény, hogy őrizetbe vettünk két embert, de egyik sem Farkas" - jelentette ki Garamvölgyi.

Korábban az MTI is azt közölte, tudomásuk szerint a rendőrség vizsgálja a két férfi móri bankrablással való esetleges kapcsolatát is. - Mára rutineljárás, hogy "fajsúlyosabb" személyek őrizetbe vételénél a rendőrség megvizsgálja a nyolc emberéletet követelő móri bűncselekménnyel való esetleges összefüggéseket - mondta korábban az Indexnek Németh Lajos, az ORFK sajtóosztályának vezetője.

Bolcsik nem ment Pozsonyba

A sajtószóvivő állítja: az sem igaz, hogy Bolcsik Zoltán, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője, a móri ügy főnyomozója Pozsonyba utazott volna. Garamvölgyi ezzel a Blikk egy másik állítását cáfolta. A lap ugyanis arról számolt be, hogy Farkas bűnbandájának, a Rambo-csoportnak kiterjedt szlovák kapcsolatai vannak, így "nem véletlen, hogy Bolcsik Zoltán hétfőn kéthetes vidéki szabadságát megszakítva Pozsonyba utazott, ahol állítólag a móri ügy szlovák vonalával kapcsolatban tájékozódik".