Verőemberek támadtak egy belvárosi kaszinóra

2005.11.16. 14:06
Valószínűleg pozícióharc áll annak a hátterében, hogy verőemberek megtámadtak szerdán délután egy belvárosi kaszinót. A rendőrök nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahonnan 14 embert vittek el megbilincselve. A támadóknál viperákat, fejszéket és fegyvereket találtak.
Részlet a kaszinó honlapjáról
Rendezvényeinken igyekszünk hosszú távú elkötelezettségünk megvalósításának teret engedni. Nevezetesen, hogy játéktermünk elsősorban a szórakozásról szól. Igyekszünk a kultúrált és színvonalas kikapcsolódás fogalmát megvalósítani a piacon. A kaszinó immár hagyományt teremtett a rendszeresen megrendezésre kerülő partikkal.

Egy ember megsérült, amikor körülbelül tizenöt verőember rontott be egy kaszinóba a pesti Belvárosban.

Az V. kerületi Deák Ferenc utcában délután fél kettő körül rontott be a maroknyi felfegyverzett férfi a 2000 óta üzemelő, de két hete zárva lévő kaszinóba. Az elkövetők bezúzták a kirakat üvegét majd benyomultak a helyiségbe, és rátámadtak a bent lévő, ellenállni és magukat védeni próbáló biztonsági emberekre.

Sok rendőr a helyszínen

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A rendőrök percek alatt, nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol sakkban tartották a támadókat. Tudósítónk szerint a rendőrautókkal lezárt utcán legalább húsz rendőr volt, és sok egyenruhás tartózkodott a szétvert kaszinóban is.

Kormos Endre, a BRFK sajtószóvivője a helyszínen elmondta, szerda délelőtt egy önkormányzati határozat végrehajtásához kértek rendőri segítséget, és a birtokbavétel rendben meg is történt. Fél órával azután, hogy a rendőrök elhagyták a helyszínt, az ügyletben ellenérdekelt emberek visszatértek, ekkor kezdődött a kirakatok betörése, a dulakodás, a verekedés, sőt, a játékterembe Molotov-koktélt is dobtak, ez azonban nem gyulladt fel.

Betört kirakat

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az Index helyszíni tudósítója szerint a Kempinski szálloda szomszédságában lévő elektronikus játékgépekkel működő kaszinó több kirakatüvegét bezúzták, "mintha baltával estek volna neki". Szemtanúk szerint a támadók "elég sokan voltak", van olyan, aki ötvenes létszámot emleget, ez azonban a rendőrök közlése alapján túlzás.

A rendőrök nem sokkal fél három után körülbelül 14 embert vezettek el bilincsbe verve a helyszínről. Két embert az utcán kaptak el, és bilincseltek meg. A támadóknál viperákat, fejszéket és fegyvereket találtak.

Minden jel arra utal, hogy az eset mögött az ingatlan tulajdonló kft. és annak leányvállalata, a játéktermet üzemeltető cég vezetői között zajló pozícióharc áll, legalábbis ez derült ki az érintett felek ügyvédjeinek helyszínen tett nyilatkozataiból. A támadásért azonban egyik fél sem vállalta a felelősséget, a helyszínen azt mondták, nem az ő embereik rontottak a kaszinóra.

Az elkövetőkkel szemben csoportos garázdaság miatt indul majd eljárás.