Öngyilkossággal próbálkozott a lengyel csarnok tervezője

2006.02.01. 14:17
Felvágta ereit a katowicei csarnok tervezője. A lengyel postagalamb-kiállításon történt tragédiának 63 halálos áldozatota van. Szerdán megtalálták a magyar állampolgárságú áldozat holttestét.

A korábbi hírekkel ellentétben nem 65, hanem 63 áldozata van a katowicei kiállítási csarnokban bekövetkezett tragédiának. Szerdán megtalálták a tragédia egyetlen magyar áldozatának a holttestét.

Tomasz Tadla elmondta, hogy 63 testet találtak a csarnok tetőszerkezete alatt. A szóvivő megerősítette azt a hírt, hogy a csarnok tervezésével összefüggésbe hozott személy öngyilkosságot kísérelt meg. Azt is hozzátette azonban, hogy ennek a személynek a vallomása nem befolyásolta a tragédia okainak kivizsgálását. A Hír TV-nek a lengyel Gazeta Wyborczából származó információi szerint egyébként a hatóságok meg tudták menteni az ereit felvágó tervező életét.

A napokban kiállításszervező cég hanyagságára utaló jelekre bukkant a katowicei ügyészség a katowice-chorzówi kiállítási csarnokban történt tragédia körülményeit vizsgálva. Az eddigi ismeretek szerint csak a tetőszerkezet peremét tisztították meg a vastag hórétegtől, a tető középső részén 2500 tonnányi vastag jégréteg keletkezett. A kiállításszervező cég volt munkatársai vallomásaikban többször is megerősítették, hogy már 4 éve is gondok voltak a csarnokkal.

Egy belga cégnek dolgozott

A lengyel hatóságok kedd éjszaka jelentették, hogy megtalálták a szombaton beomlott katowice-chorzówi kiállítási csarnok romjai alatt azt a magyar férfit, aki eddig az eltűntek között szerepelt.

A 39 éves budapesti lakos egy állateledelt forgalmazó belga cég munkatársaként volt a csarnokban rendezett postagalamb-kiállításon, amikor az épület tetőszerkezete szombaton beomlott a ránehezedő hó és jég súlyától.

Egyelőre nincs további hír a baleset esetleges másik magyar áldozatáról. A TV2 híradójának értesülései szerint egy másik magyar származású férfi is a belga cég képviseletében volt jelen a sportgalamb-kiállításon, de ő nem magyar állampolgár.