Négy hónapra ítélték, mert játszott a mobiljával

2002.09.10. 16:24
A nászútjáról hazatérő fiatalember csak játszott mobiltelefonján, a bíróság szerint azonban a repülés biztonságát veszélyeztette. A bíró, aki a mobilokat már a tranzitvárókban elkobozná, tettéért négy hónap börtönre ítélte. Az augusztusban egy chicagói járaton letartóztatott bajai K. Emma ennél is súlyosabb büntetésre számíthat.
Négy hónapi börtönbüntetésre ítélt egy manchesteri bíróság egy fiatalembert, aki mobiltelefonját használta a repülőgépen. A bíróság a tettest, a 23 éves Faiz Chopdatot a repülésbiztonság veszélyeztetésében találta vétkesnek - jelentette az AP. A vád tanúi szerint a nászútjáról hazatérő férfi csak snake-ezett a Luxor-Manchester járaton.

Elkobozni a mobilokat

A készüléket a személyzet, illetve egyik utastársának többszöri figyelmeztetésére sem volt hajlandó kikapcsolni. Faiz Chopdat magatartása halálos veszélyt hordozott magában - mondta a tárgyalást vezető bíró. Véleménye szerint ideje lenne, hogy a légitársaságok már a tranzitban elkobozzák minden utas mobiltelefonját - jelentette az AP.

Legutóbb egy magyar randalírozott

Nemrégiben egy magyar asszony támadt légikisérőkre a United Airlines chicagói járatán. K. Emma tette szigorúbb megítélés alá esik, a repülőgép személyzetének megtámadása miatt az asszonyt akár húsz évre is ítélhetik. Szakértők szerint azonban valószínűtlen, hogy az asszony ilyen súlyos büntetést kapjon, mivel a személyzet élete nem forgott veszélyben.