Meggyilkoltak egy debreceni taxist

2005.03.28. 18:38
Valószínűleg rablógyilkosság áldozata lett egy 68 éves debreceni taxisofőr vasárnap este. Holttestét a várostól 15 kilométerre találták meg, az autójára taxisok bukkantak Debrecen belvárosában. A tettesek szökésben.
Minden bizonnyal gyilkosság áldozata lett egy taxis Debrecenben, értesült a HavariaPress. A hajdúsági megyeszékhelyen élő, 68 éves személyfuvarozó holttestére hétfőn reggel bukkantak a Debrecentől 15 kilométerre fekvő Nagymacson, a Kastélykert utca végén. A férfi az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján bűncselekmény áldozata lett, feltehetően a vasárnap esti órákban. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ezért emberölés miatt indított nyomozást az ügyben, ismeretlen tettes ellen.

A 68 éves taxist Nagymacson, Debrecentől 15 kilométerre találta meg reggel egy tanyájáról hazafelé tartó férfi. A közelben lakó Pintér Istvánné az RTL Klubnak így nyilatkozott: "Reggel, mikor felkeltünk, a szomszédék már itt voltak, ők találták meg a holttestet, utána a rendőrség jött. Éjjel semmit nem hallottunk, semmit nem láttunk."

A vizsgálat eddigi adatai szerint az áldozat vasárnap délután indult el taxizni Debrecenben, zöld színű, EBB-637 rendszámú Suzuki Swiftjével. A rendőrség ezért kéri, hogy jelentkezzenek mindazok, akik az este vagy az éjszaka folyamán utaztak a későbbi sértettel. Kérik azt is, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a tettes kilétéről, vagy a bűncselekmény elkövetésének körülményeiről, jelentkezzék az ismert segélyhívó számokon, vagy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. A bejelentő személyét a rendőrség bizalmasan kezeli.

Az RTL Klub információi szerint a "vérben úszó autóra" Debrecen belvárosában akadtak a taxisok. A televíziós csatorna szerint valószínűleg rablógyilkosság történt.