Autómentőre váró kocsiba rohant egy kisbusz

2008.05.04. 18:16
Defektet kapott, és az autómentőket várta a leállósávban az az autó, amelybe egy osztrák kisbusz rohant vasárnap délután az M5-ös autópályán. A magyar autóban hárman ültek. Egy hetven év körüli férfi és felesége a helyszínen meghalt, utasuk életveszélyesen megsérült.

Az osztrák kisbuszban öten utaztak, hárman közülük könnyebb sérüléseket szenvedtek. Két társuknak nem esett baja, de megfigyelésre őket is kórházba vitték - mondta a Független Hírügynökségnek Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset a sztráda főváros felé vezető oldalán történt, Lajosmizsénél, továbbra sem tudni, miért. A mentés és a helyszínelés ideje alatt az autópályán Budapest felé csak egy sávon halad a forgalom, a torlódás még most is óriási, körülbelül három kilométeres a kocsisor a főváros irányában.

A Szeged felé vezető oldalon folyamatos a forgalom errefelé. Egy másik baleset is történt vasárnap az M5-ös autópályán: az örkényi pihenőnél egy utánfutót vontató terepjáró árokba borult, a sofőrt mentőhelikopterrel vitték kórházba.