Tagadja a rendőrség, hogy meglennének a móri fegyverek

2005.10.20. 11:35
A nyomozók reményei szerint nemcsak a móri bankrablás fegyvereit, de elkövetőit is elfogták Érden, írta a Magyar Nemzet a diósdi kettős gyilkosság kapcsán. A rendőrség azt is tagadja, hogy a fegyvereknek közük lett volna Mórhoz.

"Nyomatákosan és határozottan" elutasította Ignácz István Pest megyei rendőrfőkapitány azokat a feltételezéseket, hogy a diósdi kettősgyilkosság nyomozásakor a móri bankrablással összefüggő értesüléseket szereztek volna. Ignácz tagadta, hogy a diósdi ügy gyanúsítottjainál a móri bankrabláshoz is használt fegyvereket találtak volna.

Gyanús Skorpiók

A móri szálat a HavariPress vetette fel először a múlt pénteken. A hírügynökség szakértői jelentésekre hivatkozva híresztelte, hogy a diósdi ügyben lefoglalt hat Skorpió géppisztoly egyikével végezték ki a móri áldozatokat. A rendőrség még aznap tagadta a feltételezéseket.

Csütörtökön a Magyar Nemzet egy magasrangú rendőri vezetőre hivatkozva írta, hogy a nyomozók "nemcsak a móri rabláskor használt fegyvereket, hanem a bankfiókban megölt nyolc ember gyilkosát is kézre kerítették nemrégiben".

A PMRFK a múlt hét elején számolt be arról, hogy elfogták a márciusban Diósd határában elkövetett kettős emberölés elkövetőit és további két veszélyes bűnözőt, egyikük érdi házának pincéjében pedig kisebb fegyverraktárra bukkantak a rendőrök.

Az innen előkerült egyik fegyverrel követték el a diósdi bűntényt, és a rendőrség tájékoztatása szerint a fegyverszakértők azt vizsgálták, hogy a többi géppisztolynak lehetett-e szerepe más gyilkosságokban, vagy rablótámadásokban.

Pénzszállítót raboltak

A PMRFK szerdán jelentette be, hogy a diósdi kettős gyilkosság ügyét egyesítették több, más pénzszállító, illetve pénzintézet sérelmére elkövetett fegyveres rablás nyomozásával, így a Szerémi úti fegyveres rabláséval is. A rendőrség általában akkor egyesíti a büntetőeljárásokat, ha felmerülnek arra vonatkozó adatok, hogy az ügyek között valamifajta összefüggés van.

Feltételezések szerint a diósdi gyilkosok végezhettek 1998-ban Terjék István vállalkozóval is, akinek a Porschéjét az Egérúton robbantották fel.