Elveszett egy gyerek a Margit-szigetről

2007.08.03. 19:26
Búvárok és rendőrök keresnek egy állítólag eltűnt kisfiút a Margit-szigeten. Egy Monorierdőn lakó nő délután fél kettőkor hívta a rendőröket, hogy miközben a parton sétáltak elesett, beverte a fejét és elájult. Amíg eszméletelen volt, a gyereknek nyoma veszett.

Egy két és féléves kisfiút keresnek Budapesten a Margit-szigetnél a vízirendőrök és a tűzoltóság búvárai. A gyerek rejtélyes eltűnéséről délután fél kettőkor tett bejelentést a rendőrségen az anyja, mondta el az Indexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A nő azt mondta a rendőröknek, hogy a parton sétált a gyerekkel, eközben megcsúszott, elesett, beverte a fejét és mire magához tért a gyerek már sehol sem volt.

A keresésbe bekapcsolódtak a Rebisz rendőrei is, a BRFK kutyás alosztálya is kutatta a gyerek nyomait, azonban sem a szigeten, sem a Dunában nem találtak rá az eltűnt gyermekre. A kutatást mindenestre folytatják. A nőhöz időközben mentőt kellett hívni, jelenleg nincs kihallgatható állapotban. A nő Monorierdőn lakik, egyelőre nem tudni, hogy van-e férje vagy élettársa, illetve másik gyermeke.

A TV2 híradója úgy tudja, hogy a gyereket Dominiknak hívják, a szőke kisfiún kisautómintás póló volt. A gyereknek az Árpád hídi lejárónál, a Pestre néző oldalon veszett nyoma.

Az InfoRádiónak az édesanya azt mesélte, hogy a kicsi szomjas volt, ezért ő elindult felfelé a lépcsőkön az innivalóért. Amikor visszanézett, látta, hogy a gyerek a víz felé indul. Ekkor azonban elesett, beverte a fejét, és egy rövid időre elvesztette az eszméletét. Mire magához tért, a gyereket nem látta sehol.

Unger Pál, a rendőrség sajtóügyeletese azt mondta az Indexnek, hogy a nő a gyerek állítólagos eltűnése után azonnal hívta a rendőrséget. A rendőrök jelenleg az adatokat gyűjtik az eltűnés körülményeiről, a következő lépésben a nő rokonait, szomszédait is megkeresik majd kérdéseikkel.