Esős napok jönnek

2003.11.24. 07:59
Változékony, az átlagosnál több fokkal enyhébb időben lesz részünk. Kedden elszórtan, szerda délutántól országszerte számíthatunk esőre. Jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat. A tél egyelőre várat magára.
Hétfőn változóan felhős lesz az ég, keleten erősen párás a levegő, foltokban köd is előfordul. Többfelé élénk a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 2 és 12 fok között változik, Budapesten 6 fokot mértek.

Várható időjárás hétfőn

Délnyugat felől többször megnövekszik a fátyolfelhőzet, eső azonban nem valószínű. A Dunától keletre délelőtt sokfelé párás, helyenként ködös idő lesz, a köd északkeleten néhol egész nap megmaradhat. Élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, a tartósan ködös tájakon 7 és 10 fok között várható, késő este 7, 12 fok valószínű.

Humánmeteorológia

Az Időjárás.hu adatai szerint számottevő fronthatás nem várható. A többfelé kisütő nap kedvező hatással van közérzetünkre, kedélyállapotunk javul. Az enyhe időben tompaság, dekoncentráció jelentkezhet.

A légszennyezettség alacsony-közepes. A levegőminőségi határérték 15-40%-át éri el (ezen belül a nitrogénoxidok koncentrációja a legmagasabb). A porkoncentráció alacsony, a légnyomás tendencia alig változik

Európa

Európa nagy részén az átlagosnál enyhébb az idő. A Földközi-tenger középső medencéjében ciklon okoz kiadós esőzést. A kontinens északkeleti vidékén télies az idő, szórványosan havazik.