Nincs új bizonyíték a móri ügyben?

2006.02.14. 08:04
Hajdú László védője szerint érthetetlen, mitől lett a fegyverszállítóból hirtelen mészáros. A móri ügyben Hajdút korábban csak bűnsegédi magatartássa vádolta az ügyészség, most hét ember meggyilkolásával.
A móri gyilkosságokkal megvádolt Hajdú László védője, Kamarás Géza szerint a móri ügyben nem kerültek elő olyan új bizonyítékok, melyek védence bűnösségét igazolnák – írja kedden a Népszabadság. Szerinte érthetetlen, mitől változott meg az ügyészség álláspontja.

Kamarás az után nyilatkozott erről a Népszabadságnak, hogy a Fővárosi Főügyészség pénteken benyújtotta módosított vádiratát a Fővárosi Bíróságra, amelyben már hét ember meggyilkolásával vádolják Hajdút.

A móri ügyben korábban csak bűnsegédi magatartással, a fegyverek beszerzésével vádolta az ügyészség. A Fővárosi Ítélőtábla azonban tavaly októberi másodfokú határozatával Hajdú vonatkozásában új eljárást rendelt el.

- Nekem egyelőre úgy tűnik, hogy az ügyészség az eddig is a rendelkezésére állt adatokból homlokegyenest ellentétes következtetésre jutott Hajdú László szerepét illetően, mint az előző eljárásban. Akkor semmiféle bizonyítékot nem találtak arra, hogy részt vett volna a rablógyilkosságban, de még arra sem, hogy Móron járt volna a történtek idején. Most meg hirtelen előállnak azzal, hogy ő a móri mészáros – mondta az ügyvéd a lapnak. Jelezte, neki védőként tudnia kellene róla, ha a nyomozóhatóság új tanúkat hallgatott volna ki az ügyben. Részletek a Népszabadságban >>>>