Budapesten lelassult a közlekedés

2003.01.07. 21:00
A fővárosban hajnal óta folyamatosan esik a hó, ami fennakadásokat okoz a közlekedésben. A BKV Rt. a szokásosnál sűrűbben indítja a metrószerelvényeket, azonban egy baleset fél órára leállította a Deák tér és az Örs Vezér tér közötti forgalmat.
A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársai jelenleg is 106 munkagéppel és 788 hómunkás segítségével tisztítják, illetve szórják az utakat. A Részvénytársaság munkatársai felkészültek arra is, hogy a nagyobb havazás okozta esetleges fennakadásokat a következő napokban is gyorsan és hatékonyan hárítsák el. Miután további havazás és rendkívüli hideg várható, ezért a részvénytársaságnál délutáni műszakra (14-től 22 óráig) hómunkások jelentkezését várják. A nyolc órás munkáért nettó 2.300 forintot fizet az FKF Rt.

Kamionok akadnak el a hóban

Tekintse meg galériánkat Klikk a képre!
Az estig lehullott nagy mennyiségű hó több helyen okoz fennakadásokat a budapesti utakon. Főként kamionok és teherautók akadnak el illetve csúsznak árokba a havas úttesten. A HavariaPress szerint egy keresztbefordult kamiont kellett a tűzoltóknak kimenteni szorult helyzetéből este a Kerepesi út elején a Baross térnél, de hasonló munkát adott egy másik kamion is a XXIII. kerületben, ott a Templom utcában akadt el a hosszú jármű.

Néhány BKV járaton is kifogott a hóesés, így szintén a XXIII. kerületben egy 66-os járatszámú buszon kellett segíteniük a tűzoltóknak, ott egyébként egy másik kamion is elakadt. A 90-es számú buszok egyike pedig az egész délutánt a hó fogságában töltötte a gyermekvasút megállójánál.

Sűrített metrójáratok

A főváros útjain lassú a forgalom a havazás miatt, az utakat folyamatosan tisztítják, de azok hókásásak, a belső kerületekben pedig latyakosak. A hegyi utakon különösen nehéz a közlekedés. A Főpolgármester az MTI-hez délelőtt eljutatott közleményében arra kérte a Budapestieket, hogy inkább a tömegközlekedést válasszák.

A metró sűrített járatokkal közlekedik, azonban délután az egyik szerelvény elgázolt egy embert a Keleti pályaudvarnál, ezért mintegy fél órán keresztül pótló buszok szállították az utasokat a Deák téri és az Örs Vezér téri állomások között. A metrószerelvények fél háromkor már ismét a megszokott rendszerességgel közlekedtek, tájékoztatta az Indexet a BKV Rt. Az ügyeletes közlése szerint a 90-es buszjárat nem közlekedik, valamint rövidített útvonalon szállítja az utasokat a 128-as, a 27-es és a 21-es busz. A többi járat kisebb késésekkel a megszokott útvonalon közlekedik.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is folytatódik az erős havazás.