Éjszakába nyúló kihallgatás

2002.05.13. 21:58
Este is folytatódott a magát feladó Horváth Szilárd kihallgatása. A tanú egy hónapig a büntetés-végrehajtás helyett a rendőrség őrizetében marad.
Este kilenckor még mindig folytatódott Horváth Szilárd tanú meghallgatása - nyilatkozta az Indexnek Garamvölgyi László.

Egy hónap a fogdában

Az ORFK kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a következő egy hónapot Horváth rendőrségi fogdában tölti majd. A rendőrök ugyanis hivatalosan kikérték őt a büntetés-végrehajtási intézettől, ahol jogerős ítélet alapján letöltendő büntetését kellene töltenie. Garamvölgyi a kikéréssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a rendőrségi felügyelet nem jelenti Horváth újabb letartóztatását.

Farkas nem volt Szlovákiában

A rendőrség az elmúlt napokban ellenőrizte azt a nyomot is, amelyet a sajtó szivárogtatott ki. Garamvölgyi László korábban azt mondta az Indexnek, hogy a mészárlással szintén összefüggésbe hozott Farkas Róbert tartózkodási helyével kapcsolatban is van már használható információja a rendőrségnek, így Garamvölgyi László reméli, hogy napokon belül ő is kézre kerül. Kiderült, hogy a rendőrség ellenőrizte: lehetett-e Szlovákiában Farkas a bankrablás idején. A nyomozás szerint azonban kizárható, hogy a keresett személy a szomszéd országban tartózkodott, ezért Farkasnak sincs alibije a gyilkosságok napjára.

Megnevezési kérdések

Bár a rendőrség szóvivője hétfőn a korábbiaknál is óvatosabban fogalmazott a keresett személyek státuszát illetően, a nyomozás vezetője továbbra sem zárta ki, hogy az órákkal a móri események után közzétett két személy érintett lehet az ügyben. Kovács Lajos, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának osztályvezetője az m1 Kékfény című műsorának nyilatkozva úgy vélekedett: lehet, hogy ők az elkövetők.