Horvátnak van alibije?

2002.05.13. 13:14
Bár ügyvédje nem hajlandó elárulni, hol tartózkodott Horváth Szilárd a móri bankrablás idején, a férfinek állítólag van alibije. Horváth Szilárdot jogi képviselője tájékoztatása szerint egyelőre nem gyanúsítják a vérengzés elkövetésével.
A nyomozóhatóság tagadja, hogy Horváth Szilárdot gyanúsítanák a móri vérengzés kapcsán, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik - jelentette ki Thaisz Andrea, Horváth ügyvédje hétfőn. Horváth Szilárdot még nem gyanúsítják és elmondása szerint nem is körözik ebben az ügyben.

Titokban tartják az alibit

Horváth nyolchónapos börtönbüntetésének letöltésére jelentkezett hétfő hajnalban a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben. Az ügyvédnő beszámolt arról is, hogy Horváth már pénteken jelentkezett az ügyvédi irodában. Eddig azért nem adta fel magát, mert rettegett - tette hozzá az ügyvédnő. Thaisz nem volt hajlandó elárulni, hogy hol tartózkodott Horváth a bankrablás pillanatában, de állítása szerint ügyfelének van alibije. Horváth Szilárd barátnője, Hóbár Mónika ennek kapcsán elmondta: nem tudja, hol tartózkodott barátja a bankrablás idején, ám azt állítja: csütörtökön dél körül óránként beszéltek telefonon.

Horváth kész együttműködni a rendőrséggel

Csákány Tibor, Thaisz Andra és Hóbár Mónika
Annak ellenére, hogy a hatóság támogatta azt az ötletet, hogy Horváth feladja magát, mégsem kaptunk segítséget - mondta az ügyvédnő, aki hangsúlyozta: nem szabtak feltételeket, csak azt kérték, hogy a megjelenés pillanatában egy büntetés-végrehajtási bíró bíró és a nyomozást felügyelő ügyész is jelen legyen.

Ügyvédje szerint Horváth hajlandó együttműködni a hatósággal és mindenféle vizsgálatnak aláveti magát, ugyanis ő is azt szeretné, hogy az igazság kiderüljön. Hasonlóan Csákány Tiborhoz, az MTV újságírójához, aki szintén ott volt hétfő hajnalban a Normafánál, és együtt taxizott Horváth-tal a Venyige utcába. Az egyébként kissé homályos hajnali akció részleteiről senki nem volt hajlandó bővebben nyilatkozni.

Horváth barátnője nem ismeri Farkas Róbertet

Thaisz Andra és Hóbár Mónika
Hóbár Mónika, Horváth barátnője három éve ismeri a férfit, akinek elmondása szerint soha nem látott fegyvert a kezében. Azt egyébként, hogy mi történt úgy tudta meg, hogy felhívta őt Horváth, hogy kapcsolja be a tévét, és nézze meg, mi megy benne. Hóbár Mónika sem tudja elképzelni, hogy Horváth lett volna az elkövető, és a férfi is határozottan állítja, hogy semmi köze a móri vérengzéshez. Arról pedig egyikük sem tud, hogy hogyan és miért hozhatta összefüggésbe a rendőrség a férfit ezzel a szörnyű bűncselekménnyel.

Még ha kiderül is valaha, hogy tényleg nincs köze Horváthnak a móri mészárláshoz, akkor sem lehet az emberek fejéből kitörölni, hogy neki köze lehetett az ügyhöz- vélekedik a férfi barátnője, aki azt is elmondta: mindezek ellenére nem merült fel bennük, hogy bepereljék a rendőrséget és kártérítést kérjenek azért, hogy valótlan híreszteléssel tönkretették az életét. Hóbár Mónika azt állítja, nem ismeri, soha nem is látta a másik, vérengzéssel összefüggésbe hozható férfit, Farkas Róbertet.