Megtalálták a monorierdői vasúti roncsból ellopott kábelt

2008.10.15. 13:35
Egy ceglédi családi ház udvarán megtalálták azokat a kábeleket, amelyeket öt nappal ezelőtt loptak el a monorierdői vasúti balesetben összeroncsolódott vagonból. A színesfémet tartalmazó fűtéskábelek értéke közel másfél millió forint.

Az október 6-án történt balesetben megsérült kocsit a ceglédi pályaudvarra vontatták, és a rendőrség kérésére a vasúttársaság biztonsági szolgálata őrizte, közölte Beluzsárné Belicza Andrea a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A szerelvényt és annak berendezéseit a rendőrség által kirendelt igazságügyi szakértők október 8-án és 9-én vizsgálták meg. Október 10-én, múlt pénteken érkezett a bejelentés arról, hogy a szerelvényről ismeretlen tettesek csaknem másfél millió forint értékben színesfémet tartalmazó fűtéskábeleket tulajdonítottak el.

A ceglédi rendőrkapitányság lopás bűntette miatt rendelt el nyomozást. Az ellopott kábeleket kedd este találták meg egy családi ház  udvarán. A rendőrök kikérdezték a ház tulajdonosát esetleges bűntársairól.

Monorierdőnél múlt hétfőn egy személyvonat hátulról belerohant egy Intercitybe. A balesetben négyen meghaltak, több tucatnyi utas pedig megsérült. A balesetet nem színesfémlopás okozta, az első jelentések szerint a személyvonat vezetője nem tartotta be a szabályokat.