A rendőrség megszállta az utakat

2002.05.09. 17:11
Kilométeres kocsisorok alakultak ki az M1 és M7-es autópályákon, miután a rendőrség minden autót ellenőriz. A közlekedés a fővárosban is lelassult. A határokon is lelassult közlekedés. A rendőrség megszállta az utakat.
Nyugat-Magyarországon lényegében megbénult a közlekedés, miután a móri rablógyilkosság nyomán minden környező utat lezárt a rendőrség. A fokozott elenőrzést állig felfegyverzett rendőrök végzik, minden utat lezártak, amely a tettesek menekülése szempontjából szóba jöhet.

A dugó az M7-es autópályán már Érdig tart, de a közlekedés a fővárosban is érezhetően lelassult. Lényegében az összes rendőr a két gyanúsítottat keresi.

Mór belvárosa (www.mor.hu)
A legszigorúbb határellenőrzést rendelte el a határőrség országos parancsnoka azt követően, hogy a Fejér megyei Móron hat áldozatot és két sérültet követelő bankrablás történt. Orodán Sándor szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a határállomásokon minden utast és minden járművet tüzetesen átvizsgálnak. Úgynevezett kettős ellenőrzést vezettek be, ami azt jelenti, hogy előretolt járőrök már a határátkelő előtt figyelik a járműveket és az utasokat.

Határőrök géppisztollyal

A szóvivő közölte: miután rendkívül veszélyes bűnözőket keresnek, a határőrök golyóálló mellényben, géppisztollyal látják el szolgálati feladataikat. Egyúttal megerősítették a zöldhatár védelmét is. Hozzátette: a szigorú határellenőrzés miatt érthetően lelassul a forgalom, ezért a testület az utasok megértését kéri.