Megölték egy soproni kaszinó két alkalmazottját

2006.02.08. 14:05
Szerdán kettős gyilkosságra derült fény Sopronban, egy helyi kaszinó két alkalmazottját holtan találták. A kaszinóból pénz tűnt el, a rendőrök szerint rablógyilkosság történt. Húsz személyt már kihallgattak az ügyben, többeket őrizetbe is vehetnek.

Lelőtték az egyik soproni kaszinó két alkalmazottját, egyiküket, egy fiatalembert szerda reggel hét óra után a kaszinóban találták holtan kollégái, míg egy 28 éves nővel az ágfalvi lakóparkban lévő lakásán végeztek. Egy héten belül ez már a harmadik gyilkosság Sopronban. A nő meggyilkolásáról szerdán dél körül érkezett a bejelentés a szomszédoktól, miközben még tartott a rendőri helyszínelés a kaszinóban.

Rablógyilkosság?

Valószínűleg előbb a nőt lőtték le kedden este, majd a hajnalban végeztek a 21 éves fiatalemberrel is. Feltételezhetően ugyanaz az elkövető ölte meg mindkét áldozatot, mondta Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az, hogy milyen fegyverrel, hány lövéssel ölték meg őket, csak később derülhet ki.

A soproni kettős gyilkosság szinte biztos, hogy nyereségvágyból elkövetett emberölés volt - mondta Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr megyei rendőrfőkapitány az MTI-nek szerdán. A bűncselekménynek nincs köze sem a szervezett bűnözéshez, sem az alvilági leszámolásokhoz - közölte a szerdán hajnalban történt kettős gyilkosságról a dandártábornok. .

A megyei főkapitány kijelentette: azt is vizsgálják, hogy van-e összefüggés a kettős gyilkosság és a múlt heti soproni taxisgyilkosság között. A rendőri vezető szerint a kihallgatott emberek között lesznek olyanok, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a kettős gyilkosság, illetve a múlt heti soproni taxisgyilkosság elkövetésével. Hzzátéve, a nap folyamán legalább 20 embert kihallgattak és közülük többet csütörtök reggelig őrizetbe vehetnek.Az MTV Híradója úgy tudja, hogy a feltételezett gyilkost kábítószeres állapotban fogták el szerda délután.

A temetés napján

Az Index Sopron című fórumában az egyik hozzászóló azt írja, hogy a fiatalembert egy étteremben ölték meg, az Index információi szerint a kérdéses kaszinó az étterem tőszomszédságában van. A fórumozók megemlítik, hogy éppen most, szerdán temetik azt a soproni taxist, akit alig egy hete gyilkoltak meg.

A kettős gyilkosság felderítésére a győri és a soproni rendőröket mozgósították.