Meghalt a TV2 egyik munkatársa

2004.08.05. 20:41
Meghalt a TV2 egyik munkatársa, amikor a törökbálinti raktár csütörtöki robbanásáról készült felvételeket szállította a televízióba. Több koccanásos baleset is történt az M1-es és az M7-es autópályákon a robbanás következtében.
Munkavégzés közben elhunyt a TV2 egyik munkatársa, Tuba Sándor; a 33 éves gyártásvezető motorbalesetet szenvedett, amikor a törökbálinti robbanásról készített légi felvételeket szállította a TV2-be. A gyártásvezető motorja eddig ismeretlen okból megcsúszott és egy szalagkorlátnak csapódott. Tuba Sándort a TV2 saját halottjának tekinti.

Több koccanásos baleset is történt az M1-es és az M7-es autópályákon csütörtökön a törökbálinti üzemi robbanás következtében, közölte az MTI-vel Lovas Kázmér rendőr alezredes, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat egyik vezetője. A törökbálinti Pirotech Kft. üzemében történt csütörtök délután robbanás, amelynek a mentőszolgálat szerint három-négy könnyebb sérültje is van. A helyszínről sűrű füst száll fel, amit a közeli autópályákról is jól látni.

Tekintse meg képeinket!
Az autópályákon a baleseteket az okozta, hogy a gépjárművezetők a hatalmas füstöt és tüzet figyelték, mondta Lovas Kázmér. Az Útinform ügyeletese az MTI-vel azt közölte, hogy egy koccanás történt, de személyi sérülés nem volt. A koccanásban három autó ütközött egymásnak a Pest fele tartó autópályaszakaszon. A vezetők "valószínűleg a füst okát keresték" - mondta az ügyeletes. Hozzátette, a forgalom a normális tempó felére csökkent az M1-es és az M7-es közös bevezető szakaszán, de álló kocsisor nem alakult ki, s forgalomkorlátozást sem kellett bevezetni.

Lovas Kázmér azt kérte, hogy a gépkocsivezetők az autópályákon óvatosabban közlekedjenek. "Ezzel elkerülhető a nagyobb káosz az utakon" - tette hozzá. A Mávinform ügyeletese azt közölte, hogy az üzemi baleset a vasúti forgalomra nem volt hatással.