Lelőtte feleségét, majd magával is végzett egy vadász Kocson

2008.03.20. 21:04
Két halálos áldozata van a Komárom-Esztergom megyei Kocson csütörtök este lezajlott túszdrámának. A helyiek szerint szerelemféltés állhat a tragédia hátterében.
Fontosabb részletek
  • Csütörtök délután egy kocsi hivatásos vadász megölte feleségét, majd öngyilkos lett.
  • A férfinek több fegyvere is volt, ezért a rendőrség különös óvatossággal kezelte a helyzetet.
  • A Komárom-Esztergom megyei településre kommandósok, mesterlövészek érkeztek a megyéből és a fővárosból, hogy ártalmatlanná tegyék a fegyverével délután fenyegetőzni kezdő férfit.
  • Nem tudni pontosan, hogy kik és hányan voltak vele a feleségén kívül a házban, a vadásznak két huszonéves gyereke is volt.

Túszul ejtette családját és fegyverével fenyegetőzött P. József, 51 éves vadász csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei Kocson. A fővárosból mesterlövészek és kommandósok érkeztek a helyszínre, a Tatától nyolc kilométerre lévő faluba érkezett Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány is. Este tíz körül a kapitány arról számolt be a helyszínen lévő újságíróknak, hogy a férfi lelőtte feleségét majd maga ellen fordította fegyverét.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a házaspár lánya értesítette a tatai rendőröket, azzal, hogy édesapja fegyverrel tartja sakkban édesanyját.

A kommandósok végül este tíz órakor hatoltak be az épületbe, ahol a konyhában megtalálták a nő, egy másik helységben pedig a férfi holttestét. Mindkettőjükkel fegyverből leadott lövés végzett.

Normális, rendes, családos

A túszdráma valamikor délután kezdődhetett, Czövek Gyulának, a kocsi polgárőrség elnökének hat órakor szólt egy helyi polgárőr, hogy baj van, a rendőrség két autóval lezárta a Dadi utcát.

A kocsi polgárőrség elnöke elmondta: 100-120 rendőr, kommandós gyűlhetett össze az utcában, amit teljesen, egészen a falu végéig lezártak rendőrautókkal, a közvilágítást pedig kikapcsolták. "Normális, rendes, családos embernek ismerjük, hivatásos vadász, van egy fia és lánya, ha minden igaz még unokája is van" - mondta a vadászról Czövek Gyula az Indexnek még azelőtt, hogy a tragédia bekövetkezett volna. A helyi polgárőrség vezetője hozzátette, valószínüleg több vadászfegyver is van a házban.

Gyurcsek Tamás, a helyi tűzoltó egyesület vezetője arról tájékoztatta este hét óra körül az Indexet, hogy csend honol a Dadi utcában, sok a rendőr, mindenki vár.

A rendőrség lezárta az utcát

A környéken lakók közül többen azt mondták, hogy tudomásuk szerint szerelemféltés lehet az ügy hátterében.

Nyolc óra körül megérkezett a férfi két legjobb barátja, akiket egy rendőr bekísért a kordon mögé. Az MTI tudósítója hallotta, amint a rendőr azt mondja, a férfival órák óta nem tudnak kapcsolatot teremteni, nem válaszolt arra a felszólításra, hogy jöjjön ki a házból. Azt akkor sem lehetett tudni, hogy a férfin kívül más is tartózkodik-e a házban. Több helybéli is látni vélte az ablakokon át, hogy valakik vannak vele a házban. Volt aki térdelni látta a vadász feleségét.

Két halott a családi házban

Czövek Gyula este fél tizenegy előtt nem sokkal elmondta, hogy valamikor este tíz óra után ért véget a túszdráma, a megyei főkapitány legalábbis ekkor számolt be a házaspár haláláról. Azt a polgárőr furcsának találta, hogy bár körülbelül ötven méterre voltak a családi háztól, de ő egyetlen lövést sem hallott.

Az utcát továbbra is lezárva tartja a rendőrség, a helyszínelés idejére senkit nem engednek a családi ház közelébe.

Legutóbb hasonló, szintén drámai véget érő túszdráma a Győr-Moson-Sopron megyei Téten történt, ahol egy férfi túszul ejtette idős szüleit, elbarikádozta magát a házukban és folyamatosan lövöldözött az utcán lévőkre, egy rendőrt súlyosan meg is sebesített. A januári dráma a túszejtő halálával ért véget: miután a kommandósok megérkeztek, és többször is próbált vele egyezkedni a túsztárgyaló, főbe lőtte magát a házilag barkácsolt fegyverével.