Razzia egy újabb kínai orvosi rendelőben

2004.06.17. 08:31
Újra lecsaptak a hatóságok egy Budapesten illegálisan működő kínai "rendelőintézetre." A lefoglalt gyógyszereket az ÁNTSZ vizsgálja. A rendelőnek helyet adó házban tavaly nyáron MÁR bezárattak egy négyágyas "kórházat".
Egy kínaiak által működtetett, a feltételezések szerint illegális rendelőben hajtott végre akciót szerdán több hivatalos szerv Budapesten; a rendelőt bezáratták, az ott talált szereket lefoglalták, az ügy kapcsán több hatóság is vizsgálatot folytat - tájékoztatták az MTI-t a hatósági szervek.

Egy állampolgári bejelentés nyomán indult el az akció, amelyben több főhatóság, így a Vám- és Pénzügyőrség, a Határőrség, a BRFK, a Munkaügyi Főfelügyelet és a Bevándorlási Hivatal is részt vett a budapesti Kőbányai úton - mondta el Orodán Sándor a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

A szerint a kínai "gyógytermékeket" az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal vizsgálja, az eredményeket később hozzák nyilvánosságra.

ugyanebben az épületben már a múlt évben is felfedeztek egy illegálisan működő kínai rendelőt. A VIII. kerületi rendőrkapitányság akkor kuruzslás vétsége miatt indított eljárást két kínai állampolgár ellen, s a rendelőt akkor is bezáratta.