Három és fél év a lengyel kamionosnak

2004.09.06. 16:39
Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a nyíregyházi bíróság azt a lengyel kamionost, aki augusztus 24-én öt ember halálát okozta a 4-es főúton. A baleset hatodik áldozata kómában fekszik. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.
A tragikus baleset még augusztus 24-én délután történt, a szabolcsi Újfehértó közelében. Egy Nyíregyháza felé tartó lengyel kamion áttért az út bal oldalára, és nekirohant egy Renault Thaliának és egy Opel Astrának.

A Renault öt kállósemjéni utasa a helyszínen életét vesztette, az Opel középkorú debreceni vezetőjét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították a debreceni klinikára, ahol jelenleg is kómában fekszik.
A balesetről bővebben>>>

A Nyíregyházi Városi Bíróság hétfői tárgyalásán vétkesnek mondta ki a baleset előidézésében a lengyel kamionsofőrt, akit ezért a bírák három év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítéltek.

A vizsgálat nem tudta kideríteni, hogy miért csak három másodperces késéssel kezdett fékezni a kamion sőt, erre a sofőr maga sem tudott választ adni. A vádlott és a védője tudomásul vette az első fokon meghozott ítéletet. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, az ítélet nem jogerős.