Autósüldözés a budapesti éjszakában

2005.03.24. 19:07
Autósüldözés volt Budapesten szerda éjszaka. Egy rendőrautó és végül az ámokfutók is villanyoszlopnak ütköztek. Az egyik rendőr súlyosan megsérült. A lopott Lada sofőrjét rablásért körözték.
Két rendőr megsebesült szerda éjszaka Budapesten, miután üldözőbe vettek egy lopott gépkocsit.

A XXII. kerületi kapitányság két járőrőröző rendőrének gyanús lett egy Lada. Miután az autó rendszáma alapján meggyőződtek arról, hogy a jármű lopott, igazoltatni akarták a benne ülő két férfit. A sofőr azonban nem állt meg, sőt gyorsított. A rendőrök üldözőbe vették a járművet, miután erősítést kértek, más járőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe.

Rárántotta a kormányt a rendőrautóra

A XI. kerületben a Budafoki út és a Hauszmann Alajos utca kereszteződésénél a Lada felszorította az egyik járőrautót a két sávot elválasztó betonszigetre, a kocsi megpördült és egy villanyoszlopnak ütközött, a két rendőr zúzódásokat és töréseket szenvedett, mindkettőjüket kórházba szállították. Az egyik rendőr a tv2 Tények című műsorában elmondta, a ladás rárántotta a kormányt, és utána már csak arra emlékszik, hogy kiabál a többi rendőrnek: szabadítsák ki a karját a roncsból.

A baleset után a XI. kerületi rendőrök vették át a Lada üldözését, amely a Petőfi hídon át egészen a Nagyvárad térig tartott. Itt a lopott kocsi a Haller utcára próbált jobbra kanyarodni, de egy járdasziget megdobta, és egy villanyoszlopnak ütközött; a benne ülő két férfit a rendőrök elfogták. A tv2 információi szerint a Lada vezetőjét rablásért körözték, és bűnlajstroma az autós üldözés miatt további tételekkel bővült.

Tóth Gábor, a XXII. kerület rendőrkapitánya elmondta: a súlyosabban sérült rendőr két helyen szenvedett törést, míg társának nyolc napon belül gyógyuló sérülései vannak, de a rendőrök a körülményekhez képest jobban vannak.