Vallott Malvo, a fiatalabb washingtoni rém

2002.11.10. 22:10
A tizenhét éves John Lee Malvo, a washingtoni rémekként hírhedtté vált, tizenhárom gyilkossággal vádolt orvlövészkettős fiatalabbik tagja hétórás kihallgatás után elismerte, hogy néhány esetben ő húzta meg a ravaszt - olvasható a The Washington Post vasárnapi számában.
Malvo, akit október 24-én tartóztattak le a 41 esztendős John Allen Muhammaddel együtt, a Virginia állambeli Fairfax megye börtönében lezajlott kihallgatáson beismerte, hogy ő lőtte le október 14-én egy áruház parkolójában Linda Franklin 47 éves FBI-ügyököt - írja a lap egy név nélkül nyilatkozó hatósági forrásra hivatkozva.

A The Washington Post szerint Malvo elmondta kihallgatóinak, hogy a gyilkosságsorozatot jó előre megtervezték, a helyszíneket alaposan felderítették. Közölte, hogy a páros szándékosan változtatgatta helyét, mozgott a különböző jogi fennhatóság alá tartozó területek között, hogy összezavarja a nyomozókat.

Az arizonai Tuscon rendőrsége azt is vizsgálja, van-e köze Muhammadnek és Malvónak egy március 19-i gyilkossághoz, amikor egy 60 éves, golfozó férfit lőttek le - írja a lap, megemlítve, hogy Muhammad lánytestvére a gyilkosság helyszínéül szolgáló golfpálya közelében lakott.

Virginiában állnak bíróság elé

Pénteken kiderült, hogy először Virginia államban állítják bíróság elé a washingtoni gyilkosságsorozattal vádolt John Allen Muhammadot és John Lee Malvot. Az igazságügyminiszter szerint "Virginiában vannak a legjobb büntetési tételek", az államban ugyanis halálbüntetés is kiszabható.

A vád szerint a 41 éves Muhammad és a 17 éves Malvo októberben négy állam területén tíz embert megölt, hármat megsebesített. Az áldozatok közül hárommal - köztük az FBI egyik elemzőjével - Virginiában végeztek, ezért lehet ott megtartani a tárgyalást.