Szembehajtott az M7-esen egy aggastyán

2006.09.07. 12:56
Egyelőre nem tudni, hogy miért hajtott szemben a forgalommal egy 82 éves férfi az M7-es autópályán. Az ámokfutásban egy autó kiégett, négyen megsérültek.

A forgalommal szemben vezette autóját az M7-es autópályán egy 82 éves férfi csütörtök délelőtt, közölte az Autópálya Rendőrség szóvivője az MTI-vel.

Az idős férfi forgalommal szemben haladó járműve elől az M7-es autópálya 85. kilométerénél egy meghökkent autós még ki tudott térni, a következő autó azonban az árok melletti vadvédőrácsba csapódott, mondta Gálik Viktória.

Az autóban utazók közül ketten súlyosan, egy ember könnyebben megsérült, az egyik súlyos sérültet mentőhelikopter szállította kórházba. A járműben volt két kutya is, egyikük elpusztult, egy másikat pedig sérülései miatt el kellett altatni, tudatta a Lánglovagok.hu.

A védőráccsal ütköző autó teljesen kiégett, a lángokat a tűzoltók oltották el.

A baleset után az idős férfi a forgalommal szemben továbbhajtott, és két kilométerrel távolabb egy másik személyautóval is összeütközött.

Gálik Viktória tájékoztatása szerint ebben az ütközésben csak az idős férfi sérült meg könnyebben.

A rendőrségi szóvivő közléséből kiderült, hogy azéárt nem állt meg az idős férfi az első balesetnél, mert nem vette észre, hogy az árokbacsúszó autót. Kihallgatása során elmondta, eltévedt, azt hitte egyí normális két sávos főúton autózik. A szemben lévő oldalon egy rendőr integetéssel próbálta az idős férfit megállítani, de ez sem ment, mivel az idős ember azt hitte, az egyenruhás csak előzékenységből integetnek neki, nem azért, mert baj van. A második baleset helyszínéről az idős ámokfutót kórházba szállították.

Az ámokfutó ellen a rendőrség büntetőeljárást kezdeményez.