Visszatért Magyarországra Mehmet Károly édesapja

2007.06.13. 21:16
Önként visszatért Magyarországra az a török édesapa, aki az édesanya tudta nélkül magával vitte fiát, Mehmet Károlyt Törökországba, tudta meg az MTV Híradója. A kisfiút április elején hozatta haza az Egymásért egy másért alapítvány. Mehmet Tüysüz azért tért vissza Magyarországra, hogy láthassa fiát, tette következményét pedig vállalja.

Mehmet Tüysüz önként tért vissza Magyarországra, mert elmondása szerint látni akarta kisfiát, adta hírül az MTV Híradója. A török férfi 3 éve hamis útlevéllel az édesanya tudta nélkül vitte ki Törökországba fiát, Mehmet Károly.

Szerdán a szegedi bűnügyi felderítő szolgálat várta a ferihegyi reptéren, és amint belépett az országba, őrizetbe vették. Tüysüz részletes beismerő vallomást tett. A férfit a hatóságok embercsempészéssel és közokirat hamisítással gyanúsítják.

Buda Sándor, a török férfi ügyvédje elmondta: "mindenféleképpen kapcsolatba szeretne kerülni fiával Mehmet Tüysüz Károly Pappal, ezért feltett szándéka hogy tisztázza magát a magyar hatóságok előtt és szembenézzen az általa elkövetett bűncselekmények következményeivel."

Mehmet Tüysüz kijelentette: "jogi úton mindent meg fogok próbálni, mindent kaput meg fogom!" Az édesapa azt mondta, azt sem bánja, ha elítélik. Azért jött vissza, hogy újra láthassa gyermekét, Karcsikát, vagy ahogy ő hívja Memit. "Három éven keresztül az egész cirkusz az azon ment, a láthatás miatt. Nem tudom, hogy adták itt elő, mert egy olyan bírósági ítélet van amiben apának láthatása nincs" - mondta a férfi.