(c) 2002 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
A 2001-es királynő: Kapócs Zsóka

Idén a hagyományoktól eltérően a Miss World Hungary szépségkirálynő választás Hévízen, a Városi Sportcsarnokban került megrendezésre 2001. augusztus 31-én.

()
2002. augusztus 1., csütörtök 17:27



A város szürke hétköznapjaiban nem kis feltűnést keltett a 18 gyönyörű lány megjelenése, akik a verseny előtt egy hetet töltöttek el a NaturMed Hotel Carbonában. A felkészítő tábor ideje alatt sokszor feltűntek a város utcáin és megismerkedtek Hévíz nevezetességeivel is. Az egy hét, azonban nem csak pihenéssel és szórakozással telt. A lányok Sárközi Gyula koreográfus vezetésével keményen dolgoztak és edzettek, hogy a gálán színvonalas produkciókat adhassanak elő. Míg a lányok rengeteget gyakoroltak, Fásy Ádám és csapata igazi színházzá varázsolta át a Hévízi Sportcsarnokot. A küzdőteret zsúfolásig megtöltő közönség parádés előadást láthatott.

A Beatles szavaival élve azonban ez a lányok számára egy nehéz nap éjszakája volt, a pénteki nap ugyanis már a verseny jegyében telt el. Délelőtt intelligencia teszten vettek részt, ahol a zsűri megelégedéssel nyugtázhatta, hogy a résztvevők többsége legalább egy idegen nyelven beszél és még fürdőruhában is képes intelligens válaszokat adni a nem egyszer nehéz kérdésekre. A délután a fodrászoké (Zsidró Szalon) és a sminkeseké (Temesváry Károly) volt, ahol a hozzáértő kezek megpróbáltak még többet kihozni az amúgy is csodálatos hölgyekből. A verseny este hét órakor kezdődött, ahol a Fásy Mulató alapozta meg a hangulatot. A gálát Szalai Annamária, a Fidesz Zala Megyei Szervezetének elnöke, a rendezvény védnöke nyitotta meg. A fellépő művészek színvonalas műsort adtak elő, így a közönség igazán jól szórakozhatott. A lányok csábítóan szexisek voltak a Fani Sport fürdőruháiban, a gyönyörű ruhák pedig dr. Tölgyesy Zoltán, a Brokát Divatház designer - ének tervei alapján készültek. Tizenegy óra is elmúlt, mire megszületett az eredmény. A zsűriben foglalt helyet többek között Csötönyi Sándor, a bokszpápa, Hagyó Miklós és Gál Valéria is, akik visszavonultak, és meghozták döntésüket.

A Miss World Hungary 2001 szépségkirálynője Kapócs Zsóka lett, udvarhölgyei pedig Perényi Pálma és Besenyei Dóra. Virágból és ajándékból minden lánynak bőven jutott, a királynőre valósággal hullott a manna. Ingyen tanulhat angolul, a fodrászért, sminkért sem kell fizetnie, hogy csak három, forintokban is mérhető bókot említsünk. Fődíjként egy Fiat Seicento Brush személygépkocsit kapott, és természetesen ő képviselheti hazánkat a Miss World 2001 világversenyen, amely Dél - Afrikában, Sun Cityben kerül megrendezésre. A királynő örömében be is ült új autójába és hatalmasat dudált, szó szerint világgá kürtölte győzelmét.

Éjfélhez közeledett az óra, amikor Mendreczky Károly, a Magyar Televízió elnöke és Vértes Árpád, Hévíz város polgármestere megkoronázták a királynőt, az új koronával, amelyet egyetlen hatalmas aranylemezből fűrészeltek ki, súlya 1560 gramm és rengeteg ékkő fénylik rajta. A fenséges ékszer három aranykoszorús ötvösművész - Szentgyörgyi György, Szentgyörgyi Györgyné és Kolozsi László - keze munkáját dicséri.

A koronázási ceremónia után a királynő, a résztvevő lányok és a meghívott vendégek átvonultak a Hotel Carbonába, ahol tűzijáték köszöntötte az újdonsült királynőt, majd elkezdődött a tiszteletére rendezett bál.

1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001
Vége

az oldal tetejére