Mór: előzetesbe kerülhet a kedden elfogott két férfi

2003.06.04. 20:20
Az ügyészség indítványozta annak a két férfinek előzetes letartóztatását, akiket kedden fogtak el és összefüggésbe hozhatóak a móri bankrablással. A bíróság csütörtökön dönt az ügyben.
A tavalyi móri bankrablással összefüggésbe hozható egyik személyt Csepelen, a másikat a Pest megyei Szigetszentmiklóson fogták el kedd hajnalban. A két férfit bűnpártolással és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója, az ügyben a rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el.

A Népszabadság értesülései szerint az elfogott férfiak szállították a bankrablásnál használt fegyvereket a móri elkövetőknek. A nyomozók azt feltételezik, hogy a géppisztolyt a tettesek az M0-ás autópálya közelében a Dunába dobták, de eddig mindössze két, Skorpió géppisztolyokhoz való bőrtokot és néhány töltényt találtak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója cáfolta az RTL Klub szerda esti híradójában elhangzott értesülést, miszerint a két elfogott férfi fegyverkereskedelemmel foglalkozott volna. Garamvölgyi László azt is hangsúlyozta, hogy a két személy - az hírekkel ellentétben - összefüggésbe hozható a tavalyi, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással. A kommunikációs igazgató ezenfelül bejelentette, hogy a bíróság a csütörtökön dönt a két gyanúsított előzetes letartóztatásáról.

A rendőrség még május elején közölte, hogy a móri rablógyilkossággal is meggyanúsított Kaiser Ede és Hajdú László bűntársai közül nyolcat elfogtak. Azt is közölték, hogy a móri ügy nyomozása során 46 másik bűncselekmény gyanítottjait is elfogták.

Folytatják

A rendőrség március elején bejelentette, számos bizonyítékuk van a feltételezett elkövetők ellen, de a nyomozást még nem zárják le. Kaiser ügyvédje ugyanekkor azt közölte, a nyomozók egy helyben topognak, semmi sem történik.

A vádemelés időpontjára a rendőrség nem tett utalást, de azt elmondták, az ügyön több mint 100 rendőr dolgozik, folytatják a nyomozást, mert az egész szervezetet el akarják kapni, "a tippadóktól a végrehajtókig".