Rendőrkézen az apagyilkossággal gyanúsított Nógrádi-fiú

2001.10.06. 15:52
Elfogták a rendőrök a Nógrádi Ádámot, az egykori olajbizottság koronatanúja, Nógrádi Zsolt öccsét. A rendőrség azzal gyanúsítja, hogy az apja eltűnését 1998-ben bejelentő fiú ölte meg Nógrádi Józsefet. A holttestet egy soltvadkerti tanyán találták meg néhány hete.

Nógrádi Ádám
Augusztus végén, egy névtelen levél alapján találták meg az 1998-ban eltűnt Nógrádi József, az olajbizottság koronatanújának, Nógrádi Zsolt édesapjának a holttestét egy Soltvadkert közelében lévő tanya udvarán álló kútban. A gyanú ekkor az öcsre, a 25 éves Ádámra terelődött, aki közismerten rossz viszonyban volt apjával. A rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki az emberöléssel meggyanúsított Nógrádi Ádám ellen, és ötszázezer forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Péntek este az ORFK Célkörözési Alosztálya elfogta az emberöléssel alapos gyanúsított Nógrádi Ádámot - mondta el az Indexnek Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. A szóvivő hozzátette, a Nógrádi-fiút Budapest környékén kerítették kézre.

Az elfogatóparancs kiadása után Nógrádi Zsolt úgy nyilatkozott, hogy nem tartja bűnösnek testvérét, ezt majd a bíróság dönti el.Nógrádi tavaly önmagára nézve is terhelő, számos politikust gyanúba keverő, meglehetősen ellentmondásos parlamenti olajbizottság előtti vallomását állítólag azért tette meg, hogy fény derüljön apja hollétére. Nógrádi Zsolt többször hangoztatta, hogy az olajügyletekkel foglalkozó apját, Nógrádi Józsefet meggyilkolták.

Nógrádi Ádám apja eltűnését követően három nappal maga tette meg bejelentését a soltvadkerti rendőrőrsön. Elmondta, hogy kezdetben azért nem gondolt még semmi rosszra, mert úgy vélte: apja horgászni ment a közeli Petőfi-tóra.

Állítása szerint az eltűnés előestéjén elköszönt tőle, majd lefeküdt aludni. Másnap délelőtt tizenegy órakor kelt fel, de ekkor már nem volt otthon édesapja.