Petíció a dunai tengerpart ellen

2003.06.25. 10:47
Több száz angyalföldi lakos aláírásával petíciót juttattak el a XIII. kerületi önkormányzathoz, amelyben az augusztus 6. és 20 között, a Duna-partra álmodott "Budapest plage" ellen tiltakoznak. A terület azonban a fővárosé, amely nem kívánja megváltoztatni terveit.
A tengerpartot idéző partszakasz a pesti rakpart újpesti szakaszán épül majd fel. Az ötlet a tavaly, Párizsban, egy hónapon keresztül nagy sikernek örvendő tengerpart alapján készülne el.

Fővárosi területen, de az angyalföldiek közelében

Számtalan angyalföldi ugyanakkor ellenzi az ötletet, amelynek több fórumon is hangott adtak, legutóbb kedden érkezett meg a XIII. kerületi önkormányzathoz egy több száz aláírást tartalmazó tiltakozó ív - tájékoztattak az önkormányzat sajtóirodáján.

Maga az angyalföldi városvezetés is többször nehezményezte a főpolgármesternél, hogy nélkülük hozta meg a területükön felépülő, várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó alkotást. Igaz ugyanakkor, hogy a terület a fővárosé, a környéken azonban angyalföldiek laknak - tették hozzá az önkormányzatnál.

Két levél Demszkynek

Tóth József polgármester két hete, és a petíció hatására tegnap is levelet írt Demszky Gábornak fenntartásait hangsúlyozva. Az angyalföldiek tartanak attól, hogy jelentősen megnő a gépkocsiforgalom, valamint a zaj és más környezeti ártalmak.

Megkerestük a főpolgármesteri hivatalt is a tiltakozással kapcsolatban, ám eddig nem reagáltak.